Αρχή Λιμένων: «Κόκκινο» σε δύο εταιρείες για παραχώρηση γης

Τερματισμό της διαδικασίας παραχώρησης χώρων στη λιμενική περιοχή Βασιλικού σε δύο εταιρείες, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Λιμένων Κύπρου σε σημερινή του συνεδρία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνεδρία, η οποία άρχισε στις 11.00 και ολοκληρώθηκε στις 17.00, η Αρχή Λιμένων Κύπρου αναφέρει πως το Συμβούλιο της «διαπίστωσε ότι στις 15.06.2021 εγκρίθηκε η έκδοση κατ’ αρχήν αδειών σε δύο εταιρείες και δεν έχουν εκδοθεί άδειες για παραχώρηση χώρων».

Προσθέτει ότι «η διαδικασία παραχώρησης αδειών στις δύο εταιρείες δεν ολοκληρώθηκε και το Συμβούλιο μελετώντας τον φάκελο των δύο αιτήσεων καθώς και την διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα για την εξέταση των δύο αιτήσεων, διαπίστωσε ότι αυτή δεν ήταν ορθή, δηλαδή μέσω της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, δεν διασφαλίζονται τα οικονομικά και άλλα συμφέροντα της Αρχής Λιμένων Κύπρου».

«Ενόψει των πιο πάνω, το Συμβούλιο αποφάσισε τον τερματισμό της διαδικασίας παραχώρησης στις εν λόγω δύο εταιρείες, απόφαση η οποία είναι προς κοινοποίηση στις εταιρείες», προσθέτει η Αρχή.

Όσον αφορά τις δυο άδειες που παραχωρήθηκαν το Νοέμβριο 2020, η Αρχή Λιμένων Κύπρου αναφέρει πως «συνεχίζει η εξέταση των νομικών και άλλων πτυχών της όλης διαδικασίας που ακολουθήθηκε σε σχέση με τις άδειες και η συζήτηση για το θέμα θα συνεχισθεί στην επόμενη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου στις 5.10.2021, κατά την οποία θα ληφθεί απόφαση».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.