Αρχιεπισκοπικές Εκλογές: Πώς ψήφισαν οι πολίτες Παγκύπρια και ανά περιφέρεια

Στο τριπρόσωπο οι Μητροπολίτες Πάφου, Λεμεσού και Ταμασού

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η εκλογική διαδικασία για το πρώτο στάδιο της εκλογής Αρχιεπισκόπου Κύπρου και με βάση τα αποτελέσματα το τριπρόσωπο με ιεραρχική τάξη αποτελείται από τους Μητροπολίτες Πάφου, Λεμεσού και Ταμασού.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, ο Γενικός Έφορος Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, Ιωάννης Χαριλάου είπε ότι έχουν ολοκληρώσει την εκλογική διαδικασία για το πρώτο στάδιο της εκλογής Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Όπως είπε, το τελικό αποτέλεσμα έχει ως εξής: Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος 18,39%, Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος 3,24%, Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος 35,68%, Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος 9,80%, Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος 14,79%, Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας 18,10%.

Ο κ. Χαριλάου ευχαρίστησε όσους συνεργάτες του τον βοήθησαν στο έργο του και κρατικούς υπαλλήλους, αλλά και άλλους συνεργάτες του από τον ιδιωτικό τομέα, από το Ελεγκτικό Τμήμα της Εκκλησίας της Κύπρου, από όλες τις αρχιερατικές επαρχίες. «Ο καθένας με το δικό του τρόπο για τις εργασίες που του έχουν ανατεθεί», συμπλήρωσε.

Ο κ. Χαριλάου ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, τους Επάρχους με τους συνεργάτες τους, το κυβερνητικό τυπογραφείο, τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εκλογών του κράτους, την Αστυνομία Κύπρου και όλες τους δημοσιογράφους.

Ευχαρίστησε τον Τοποτηρητή, Μητροπολίτη Πάφο Γεώργιο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου που ομόφωνα του έδειξαν αυτή την εμπιστοσύνη και το σεβασμό και την εκτίμηση και του ανέθεσαν αυτό το δύσκολο έργο, αλλά τέλος ευχαρίστησε την οικογένεια του και προπαντός τον Θεό.

Σημείωσε ότι τα υπόλοιπα αποτελέσματα θα αναρτηθούν πιθανότατα εντός της νύχτας ή το πρωί της Δευτέρας.

Σε ερώτηση αναφορικά με τη διαφορά ψήφων του Μητροπολίτη Ταμασού με τον Μητροπολίτη Πάφου, ο κ. Χαριλάου είπε ότι σε γενικό ποσοστό θα βρίσκονται τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Κύπρου, αλλά και κατά αρχιερατική επαρχία και αριθμό ψήφων.

«Ήταν ένα τεράστιο έργο που πολλοί πίστευαν ότι μπορούσε να βγει σε 35 μέρες. Έχουμε τελειώσει», κατέληξε.

Τα αποτελέσματα Παγκύπρια:

Pagkypria

Αποτελέσματα: Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Μητρόπολη Πάφου:

Pafou

Μητρόπολη Κιτίου:

Kitiou

Μητρόπολη Κυρηνείας:

Kyrinias

Μητρόπολη Λεμεσού:

Lemesou

Μητρόπολη Μόρφου:

MorfouΜητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου:

Ammochostou Corrected

Μητρόπολη Κύκκου και Τυλληρίας:

Kykkou

Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής:

Tamasou

Μητρόπολη Τριμυθούντος:

Trimithountos

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy