Αρχιεπισκοπικές Εκλογές: Τρέχουν για να προλάβουν την 18η Δεκεμβρίου

Η Τρίτη 22 του Νοέμβρη είναι η μέρα υποβολής των υποψηφιοτήτων για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο διευθυντής του ελεγκτικού τμήματος της εκκλησίας και έχοντας το γενικό πρόσταγμα για τις εκλογές, Γιάννος Χαριλάου.

Πρόσθεσε ότι ο καθορισμός των εκλογών για τις 18 Δεκεμβρίου είναι οριακός και θα γίνει τεράστια προσπάθεια για να υλοποιηθεί ο στόχος. Σημείωσε ότι υπάρχουν απρόβλεπτα θέματα που μπορεί να προκύψουν τα οποία έχουν τεθεί στη χθεσινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, η οποία έλαβε τις αποφάσεις της. Εάν θα χρειαστεί αναβολή των εκλογών, είπε ο κος Χαριλάου, την τελική απόφαση της ημερομηνίας διεξαγωγής των αρχιεπισκοπικών εκλογών θα την πάρει η Ιερά Σύνοδος.

Ερωτηθείς είπε ότι το καταστατικό της Εκκλησίας αναφέρει ότι 40 μέρες από τη μέρα κένωσης του θρόνου θα πρέπει πληρωθεί με τη διεξαγωγή Αρχιεπισκοπικών Εκλογών.

Ο ίδιος είπε ως τεχνοκράτης θα ένιωθε άνετα εάν υπήρχε περισσότερος χρόνος ωστόσο ανέφερε θα κάνει ότι είναι δυνατό για να υλοποιηθεί η απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

[yarpp]
Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy