Αρχιεπίσκοπος: Παραδέχτηκε ότι πήρε €300.000 εισφορά από τον Jho Low

Ωμή παραδοχή ότι ζήτησε και την πολιτογράφηση άλλων επιχειρηματιών - Επικαλείται το...καλό της ΚύπρουΠαραδέχτηκε την παρέμβαση στη διαδικασία πολιτογράφησης του Μαλαισιανού καταζητούμενου Jho Low ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αναφέροντας μάλιστα ότι πήρε και €300.000 ως χορηγία από τον καταζητούμενο.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας εξήγησε πως ο επιχειρηματίας στον οποίο η εκκλησία πούλησε εκκλησιαστική γη στην Αγία Νάπα, τον παρακάλεσε να προωθήσει το αίτημα πολιτογράφησης του Μαλαισιανού επιχειρηματία και καταζητούμενου για υποθέσεις υπεξαίρεσης εκατομμυρίων Jho Taek Low.

«Ο επιχειρηματίας μας είπε χτίζω επαύλεις στο χωράφι που αγόρασα από εσάς και αν έχετε την καλοσύνη να τις προωθήσετε. Μάλιστα μας έδωσε τρία ονόματα, δεν ήταν μόνο για αυτόν. Τώρα αν έδωσαν και στους τρεις δεν μπορώ να ξέρω», ανέφερε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Μακαριότατος ανάφερε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε εισηγηθεί να εξεταστεί αίτημα πολιτογράφησης χάριν προώθησης επενδύσεων στην οικονομία.

«Για το καλό στην Κύπρο. Αν θα του έδιδαν ή όχι δεν μας έπεφτε λόγος. Δεν είμεθα ή αρμοδία αρχή, εμείς παρακαλούμε δεν διατάσσουμε. Ούτε και έχουμε εκτελεστική εξουσία. Γιατί δεν έχουμε πρόσβαση στην Αστυνομία για να τους πούμε να ελέγξουμε.

Και πρόσθεσε: «Είναι το Υπουργείο Εσωτερικών που έχει στη διάθεση του στην Αστυνομία, την Κεντρική Τράπεζα και την Interpol. Εκείνο κάνει τον έλεγχο και αφού κάνει τον έλεγχο πηγαίνει στο υπουργικό και δίνει την υπηκοότητα. Η αρμοδία αρχή είναι το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνησης. Εκείνη δίνει υπηκοότητες, δεν δίνουμε εμείς».

Ο Μαλαισιανός ζήτησε και έκανε εισφορά στην Εκκλησία και έκανε και στην θεολογική σχολή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΡΙΚ η εισφορά ήταν ύψους 300 χιλιάδων ευρώ.