Αρχιεπίσκοπος: Συζήτησα με τον Πρόεδρο για «λύση δύο κράτων» και αγορά μοντέρνων πολεμικών συστημάτων

Τη δική του κατάθεση για το θέμα των πολιτογραφήσεων στην Ερευνητική Επιτροπή, έδωσε σήμερα το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Μεταξύ άλλων ερωτήσεων και απαντήσεων που έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σχετικά με το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων ενδιαφέρον έχουν και οι απαντήσεις του Αρχιεπισκόπου για το Κυπριακό Πρόβλημα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι ασφαλώς και τον ενδιαφέρει η οικονομική κατάσταση της Κύπρου, όπως και το εθνικό ζήτημα, και πρόσθεσε ότι όποτε μεταβαίνει στο Προεδρικό ξεκινά η συζήτηση με το εθνικό θέμα.

Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε πως λέει στον Πρόεδρο: «Πρόεδρε, κατάλαβε δεν υπάρχει η λύσης του κυπριακού θέματος. Ο Τούρκος θέλει τα πάντα. Θα τα δώσεις;  Κατάλαβε το δεν έχει λύση του Κυπριακού. Οποιανδήποτε λύση την άλλη μέρα θα καταρρεύσει. Άρα, δεν υπάρχει λύση και πρέπει να τους το πεις ξεκάθαρα. Να κοιτάξεις Πρόεδρε και την οικονομία, αλλά να σταματήσουμε να κλέφτουμε όλοι, βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Πρέπει να κοιτάξουμε το οικονομικό θέμα της πατρίδας μας».

Ανέφερε, επίσης, ότι κατά τις συζητήσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του εξέφρασε την ανάγκη για αγορά, όπως είπε, μοντέρνων πολεμικών συστημάτων, καθώς πλέον ο στρατιώτης πολεμά όχι με τα όπλα, αλλά με το IQ του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου διευκρίνισε, παράλληλα, ότι αυτό που είπε σε συνέντευξη του σε σχέση με τη λύση δύο κρατών ήταν ότι κάποτε το είχε συζητήσει με τον Πρόεδρο, «όμως σήμερα δεν το θέλει ο Πρόεδρος και εγώ το μετάνιωσα γιατί το είπα».

 

 

Αρχιεπίσκοπος στην Ερευνητική για τα Διαβατήρια: «Να σταματήσουμε να κλέβουμε, βάζω και τον εαυτό μου μέσα»

 

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.