Αρχηγός Αστυνομίας: Δεν έγινε εκδικητικά η διαθεσιμότητα των «12» – Τι είπε για τη σορό γυναίκας

Δεν λήφθηκε για κανέναν εκδικητικό σκοπό η απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα 12 μέλη της Αστυνομίας, σε σχέση με το σκάφος μεταναστών που απέπλευσε από την Πάφο, δήλωσε σήμερα ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψης στην ΑΔΕ Λεμεσού και κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο θα ληφθεί υπόψη η έκκληση των συντεχνιών για άρση της απόφασης, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε πως «ο σκοπός της έκαστης διαθεσιμότητας έχει νομολογηθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο και δεν γίνεται για κανέναν εκδικητικό σκοπό, παρά μόνο την απρόσκοπτη διενέργεια της έρευνας».

«Οι οδηγίες που δόθηκαν είναι να ολοκληρωθεί η έρευνα το συντομότερο, ούτως ώστε, αν δεν χρειάζεται πλέον, τα μέλη να επιστρέψουν στο καθήκον τους», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση σε σχέση με την κλοπή της σορού γυναίκας από τάφο, στη Λευκωσία, ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε ότι  «πέραν της νομικής πτυχής που έχει, είναι ένα έγκλημα που προσβάλλει τη μνήμη της θανούσας και με μεγάλη ευαισθησία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να διερευνήσουμε ορθά την υπόθεση».

Σχολιάζοντας πληροφορίες ότι το περιστατικό σχετίζεται με το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, καθώς συγγενικό πρόσωπο της γυναίκας θα βρεθεί μάρτυρας κατηγορίας σε υπόθεση ναρκωτικών, ο Στέλιος Παπαθεοδώρου υπέδειξε πως ο ίδιος δεν έχει αναφέρει οποιανδήποτε διασύνδεση με το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

«Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων να μου επιτρέψετε και να μη  αναφέρω οτιδήποτε. Απλά σκοπός της Αστυνομίας είναι η εδραίωση και ενδυνάμωση του προγράμματος», είπε.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας επισκέφθηκε το πρωί την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού και επιθεώρησε παράταξη μελών της, ενώ όπως ανέφερε «πρόκειται για μια επίσκεψη η οποία είχε αναβληθεί στο παρελθόν, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας».

«Νιώθαμε πραγματικά την ανάγκη να έρθουμε να δούμε τον αστυνομικό διευθυντή, τους αξιωματικούς και τα λοιπά μέλη στο χώρο εργασίας τους και να συζητήσουμε μαζί τους ζητήματα που απασχολούν επαρχιακά τη διεύθυνση», συμπλήρωσε.

Σε σχέση με την ακύρωση 100 προσλήψεων στην Αστυνομία, ο κ.Παπαθεοδώρου είπε πως προηγούμενες προσλήψεις, του 2017, δεν επηρεάζονται από την απόφαση «και ως εκ τούτου παραμένουν, θα έλεγα, αλώβητες».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.