Αρχηγός Αστυνομίας: Επιλύθηκαν κάποια μικροζητήματα – «Κάποιος δεν ήθελε να φορέσει μάσκα…»

Πέραν κάποιων μικροζητημάτων τα οποία οποία λύθηκαν την ίδια στιγμή, δεν έχει δημιουργηθεί κανένα σημαντικό πρόβλημα κατά τη σημερινή εκλογική διαδικασία, δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου.

Σε δηλώσεις του στο Κέντρο Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσεως Αρχηγείου Αστυνομίας, στον χώρο της ΜΜΑΔ, στη Λευκωσία, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε πως «η Αστυνομία συνεχίζει το επιχειρησιακό πλάνο που έχει ετοιμάσει τόσο πριν τόσο κατά όσο και μετά την παρούσα εκλογική διαδικασία».

«Έχει στηθεί Κέντρο Κρίσεως εδώ στην ΜΜΑΔ για τον γενικό συντονισμό καθώς και πιο μικρά κέντρα κρίσεως στις επαρχιακές διευθύνσεις», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως «είμαστε σε συνεχή συντονισμό με τον Γενικό Έφορο Εκλογών αλλά και τους κατά τόπους εφόρους και επόπτες που είναι στα εκλογικά κέντρα. Μέχρι τώρα δεν έχει δημιουργηθεί κανένα σημαντικό πρόβλημα. Η Αστυνομία είναι υπεύθυνη για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας, να διασφαλιστεί ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και συνδράμει και στο αδιάβλητο των εκλογών με τη μεταφορά των καλπών αλλά και τη μετέπειτα φύλαξή τους», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα στα εκλογικά κέντρα, ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε πως «κάποια μικροζητήματα τα οποία όμως έχουν επιλυθεί την ίδια στιγμή». Ερωτηθείς τι αφορούσαν αυτά τα μικροζητήματα είπε πως «αφορούσαν όπως έχω πληροφορηθεί κάποιον που δεν ήθελε να φορέσει μάσκα, κάποια που ισχυρίστηκε ότι φαινόταν από έξω η κάλπη και μετακινήθηκε».

Κληθείς να πει εάν υπήρξε οποιοδήποτε θέμα σε ό,τι αφορά τη χρήση κινητών τηλεφώνων εντός των εκλογικών κέντρων, η οποία με βάση τον εκλογικό νόμο απαγορεύεται, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε πως «εάν υπάρξει οποιοδήποτε ζήτημα θα το χειριστούμε ακόμα και με σχηματισμό ποινικής υπόθεσης αν ο Γενικός Έφορος το κρίνει σωστό».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.