Αρχηγός Αστυνομίας για εταιρία κατασκοπείας: Στα χέρια της Αστυνομίας το βαν

Εύλογη υπόνοια για διάπραξη αδικημάτων αναφέρει ο Αρχηγός - Έρευνα με ένταλμα στα γραφεία των κατασκόπων - Στα εργαστήρια του Αρχηγείου το βαν

Πιθανόν να υπάρχει εύλογη υπόνοια για διάπραξη αδικημάτων που σχετίζονται με τον νόμο για παραβίαση της προστασίας του απορρήτου και της ιδιωτικής επικοινωνίας, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο αρχηγός της αστυνομίας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο Κύπρος Μιχαηλίδης είπε ότι από χθες το πρωί που δημοσιοποιήθηκε ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες και ήδη με ένταλμα έγινε έρευνα στα υποστατικά της συγκεκριμένης εταιρείας η οποία έχει έδρα την Λάρνακα.

Επίσης εξετάστηκε το βαν το οποίο από χθες είναι στα χέρια της αστυνομίας και βρίσκεται στα εργαστήρια του αρχηγείου.
Ο Κύπρος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι η αστυνομία είναι συνεργασία και με το τελωνείο για να εξεταστεί η διαδικασία εισαγωγής του συγκεκριμένου οχήματος.

Πρόσθεσε ότι θα καταθέσουν τόσο ο ισραηλινός, όσο και οι μέτοχοι και άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται.
Ο αρχηγός αστυνομίας τόνισε ότι διερευνάται επίσης αν ο Ισραηλινός έχει κυπριακό διαβατήριο και πρόσθεσε ότι ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί κάτι τέτοιο.

Εγγεγραμμένη στο μητρώο του Εφόρου Εταιρειών είναι σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, η ιδιωτική εταιρεία παροχής κατασκοπευτικών υπηρεσιών, η οποία διαθέτει το υπερσύγχρονο βαν αξίας εννέα εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε επίσης: Ισραηλίτες μας κατασκοπεύουν – «Κατά παραγγελία» κατασκοπείες με εξοπλισμό που τρομάζει (βίντεο)

Αν. Κυπριανού για κατασκοπεία: Έναντι ποιων στράφηκε η λειτουργία του μέχρι σήμερα

Ούτε ο Υπουργός Δικαιοσύνης σχολιάζει την εταιρία κατασκόπων

Υπενθυμίζεται ότι το βαν κυκλοφορεί στους δρόμους της Λάρνακας και είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα για την υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, γραπτών μηνυμάτων και ηλεκτρονικών δεδομένων, από απόσταση 500 μέτρων.

Σε γραπτή δήλωση του ο Πρόδρομος Προδρόμου σημειώνει ότι ο επιχειρηματίας στον οποίον γίνεται αναφορά, είναι Ισραηλινός υπήκοος, δραστηριοποιείται στην Κύπρο με εταιρεία η οποία έχει Κύπριους μετόχους και είναι δηλωμένη στον Έφορο Εταιρειών.
Ο εκπρόσωπος αναφέρεται επίσης στη νομοθεσία η οποία διέπει την εισαγωγή, κατασκευή, διαφήμιση και πώληση τέτοιων ηλεκτρονικών προϊόντων.

Προσθέτει δε ότι παράβαση της νομοθεσίας προβλέπει χρηματικές ποινές όπως και ποινή φυλάκισης και κατάσχεση ή και τη δήμευση των προϊόντων.

Στο μεταξύ με οδηγίες της ηγεσίας της Αστυνομίας, οι Αρχές άρχισαν έρευνα αναφορικά με το περιεχόμενο του ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικού δικτύου Forbes για τη δράση ιδιωτικής εταιρείας παροχής κατασκοπευτικών υπηρεσιών.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών θα τεθούν τα όσα ο Ισραηλινός πρώην κατάσκοπος υποστηρίζει στο ρεπορτάζ, αναφορικά με τις διεθνείς δραστηριότητες της εταιρείας, η οποία φέρεται να παρέχει υπηρεσίες κατασκοπείας σε κράτη, δυνάμεις ασφαλείας και στρατιωτικά όργανα.
Πάντως ο Ισραηλινός παρουσιάζεται ως σύμμαχος διαφόρων κυβερνήσεων στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και της αντιμετώπισης των καρτέλ των ναρκωτικών.