Η υπόθεση της συνάθροισης σε εκκλησία στη Λεμεσό την Τρίτη το απόγευμα πριν τη μερική απαγόρευση κυκλοφορίας, είναι υπό διερεύνηση και αν διαπιστωθούν παραβάσεις θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, είπε ο Αρχηγός της Αστυνομίας και διευκρίνισε ότι εξετάζονται βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν και δείχνουν συνωστισμό. Την ίδια ώρα ανέφερε πως «κανείς δεν υπεράνω του νόμου, περιλαμβανομένου και των ιεραρχών».

Ο Κύπρος Μιχαηλίδης, μιλώντας στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση της συνάθροισης στις εκκλησίες της Λεμεσού πριν την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων θα διερευνηθεί σε βάθος παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε ειπωθεί πως δεν προκύπτει κάτι μεμπτό.

Υπενθυμίζεται πως ο εσπερινός ήταν προγραμματισμένος για τις 17:00 και μεταφέρθηκε εκτάκτως στις 16:00 από τον Μητροπολίτη Λεμεσού, αντί να ακυρωθεί, προκειμένου να προλάβει το μέτρο της μερικής απαγόρευσης κυκλοφορίας που εφαρμόστηκε στις 18:00.

Πίεσαν δημοσιογράφο να δώσει ψευδής κατάθεση

Να σημειωθεί πως την ώρα του εσπερινού, ο τηλεοπτικός σταθμός Σίγμα έστειλε κάμερα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής στη Λεμεσό, για να καλύψει το θέμα που προέκυψε με τη μεταφορά του εσπερινού πιο νωρίς. Μετά από ρεπορτάζ του δημοσιογράφου του «Σίγμα», διαφάνηκε ότι στην εκκλησιά υπήρχαν πέραν των 100 ατόμων κατά παράβαση του σχετικού διατάγματος που προέβλεπε 75 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Πολίτης, ο αρχηγός Αστυνομίας μετά την κυκλοφορία του βίντεο, διέταξε να γίνει ανάκριση την οποία ανέλαβε η αστυνομία Λεμεσού.
Εντούτοις, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, οι αστυνομικοί αντί να λάβουν υπόψιν τους τις εικόνες του ρεπορτάζ, κάλεσαν τον δημοσιογράφο και του ζήτησαν να δώσει κατάθεση λέγοντας ότι υπήρχαν 30 άτομα στον χώρο, υποστηρίζοντας ότι τους «έμπλεξε σε φασαρίες, γιατί αυτοί έλαβαν εντολή να ελέγχουν τον ναό και δήλωσαν ψευδώς ότι ο ναός είχε μόνο 30 άτομα».

Στο δημοσίευμα της εφημερίδα αναφέρεται επίσης πως, ο δημοσιογράφος αρνήθηκε να καταθέσει και δήλωσε ότι είναι έτοιμος να καταθέσει το βίντεο και τις φωτογραφίες στην αστυνομία για να προχωρήσει η διερεύνηση.

Την ίδια στιγμή δημοσιογράφος και το κανάλι δέχονται πιέσεις από πιστούς στη Λεμεσό να μην καταθέσουν τα στοιχεία που ζητά ο αρχηγός.

Σε σχετική ερώτηση για το γεγονός σήμερα στο ΡΙΚ , για τις φημολογούμενες παρεμβάσεις στο έργο της Αστυνομίας, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι και αυτό θα διερευνηθεί αφού οποιαδήποτε παρέμβαση είναι επίσης ποινικό αδίκημα.

Ενώπιον της δικαιοσύνης οι παραβάτες μέχρι την εφαρμογή των εξώδικων

Για τις 414 καταγγελίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε πολίτες που δεν συμμορφώθηκαν με το διάταγμα και συνέχισαν να κυκλοφορούν χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε ότι όλοι θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης αφού δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη η εξώδικη ρύθμιση των παραβάσεων.

Τις επόμενος μέρες, είπε, θα εφαρμοστεί το εξώδικο των 150 ευρώ.