Άρχισαν να παραδίδονται οι 110.000 δόσεις εμβολίων για ευλογιά των πιθήκων

Το Βέλγιο έλαβε την Πέμπτη την πρώτη δόση εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων, τα οποία αγόρασε η Ευρωπαϊκή Ένωση εκ μέρους των κρατών-μελών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga, το οποίο επικαλείται δήλωση της Επιτρόπου Υγείας, Στέλλας Κυριακίδου. Όπως αναφέρεται στην είδηση που αναδημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδα sudinfo, η πρώτη παράδοση αφορά 3.040 εμβόλια.

Στη δήλωσή της η Κύπρια Επίτροπος υπογράμμισε πως η εξέλιξη είναι ένα «απτό αποτέλεσμα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, επισημαίνοντας το ρόλο της Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA) της Κομισιόν για τη γρήγορη εξασφάλιση των εμβολίων.

Το δημοσίευμα επικαλείται στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), σύμφωνα με τα οποία έχουν εντοπιστεί 5.949 κρούσματα σε 33 χώρες στην Ευρώπη, με 168 από αυτές να αφορούν το Βέλγιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου Sciensano.

Η κα Κυριακίδου εξήγησε πως η ΕΕ έχει αγοράσει εμβόλια για όλα τα κράτη-μέλη που έχουν ανάγκη μέσω της HERA. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, πρόσθεσε, η ΕΕ έχει χρηματοδοτήσει την αγορά περίπου 110.000 δόσεων και έχει ξεκινήσει τις παραδόσεις στις χώρες με τα περισσότερα κρούσματα, ξεκινήσαμε τις παραδόσεις στις χώρες με τα περισσότερα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy