Άρχισαν οι εγγραφές στα Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας

Άρχισαν σήμερα και θα συνεχιστούν μέχρι και τις 5 Οκτωβρίου οι εγγραφές στα Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, τα Επιμορφωτικά Κέντρα αποτελούν σήμερα το μεγαλύτερο πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ενηλίκων και απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους της Κύπρου, ηλικίας 15 ετών και άνω.
Λόγω της ποιότητας της εργασίας, της ποικιλίας των θεμάτων και των χαμηλών διδάκτρων, το πρόγραμμα έχει αγκαλιαστεί με θέρμη από το πλατύ κοινό της Κύπρου. Περισσότερα από 25000 άτομα ετησίως συμμετέχουν στα θέματα των Επιμορφωτικών Κέντρων, προστίθεται.

Σημειώνεται ότι τα μαθήματα προσφέρονται σε 25 συναντήσεις τον χρόνο, μία φορά τη βδομάδα, διάρκειας 90 λεπτών. Κάθε άτομο μπορεί να παρακολουθήσει όσα θέματα επιθυμεί συμπληρώνοντας ξεχωριστή δήλωση για κάθε θέμα. Κέντρα Επιμόρφωσης Ενηλίκων λειτουργούν τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο, κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, σε κτήρια των δημοσίων σχολείων ή, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, σε άλλους κατάλληλους χώρους.

Αναφέρεται, επίσης, ότι τα δίδακτρα, μετά από έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, από τη σχολική χρονιά 2017-2018, καθορίζονται στα €55 τόσο για την πόλη όσο και για την ύπαιθρο, για όλα τα θέματα. Τα Μέλη που θα παρακολουθήσουν μαθήματα τόσο στην πόλη όσο και στην ύπαιθρο και γεννήθηκαν πριν την 31η Οκτωβρίου 1953 θα πληρώνουν τα μισά δίδακτρα (€27.50).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε κοινότητες με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων τα δίδακτρα καθορίζονται στα €27.50 και για τα άτομα που γεννήθηκαν πριν την 31η Οκτωβρίου 1953 στα €13.75.

Οι εγγραφές στα Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού θα πραγματοποιούνται από τις 3 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 5 Οκτωβρίου 2018. Τα μαθήματα αναμένεται να αρχίσουν γύρω στα μέσα Οκτωβρίου 2018. Το Υπουργείο Παιδείας καλεί το κοινό να ενημερωθεί σχετικά από τον ιστότοπο www.moec.gov.cy/epimorfotika.

Oι δηλώσεις εγγραφής στα διάφορα προσφερόμενα θέματα θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στην πιο πάνω ιστοσελίδα. Το βιβλιαράκι με το θεματολόγιο και το ωρολόγιο πρόγραμμα των Επιμορφωτικών Κέντρων, για τη σχολική χρονιά 2018-19, δεν θα κυκλοφορήσει σε έντυπη μορφή. Το πρόγραμμα, όπως και όλες οι σχετικές πληροφορίες διατίθενται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα των Επιμορφωτικών Κέντρων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.