Άρχισαν οι συζητήσεις Τουρκίας – ψευδοκράτους για μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας, γράφει η Ντιαλόγκ

Έχουν αρχίσει οι συζητήσεις με την Άγκυρα για τη μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος από την Τουρκία στο ψευδοκράτος με υποθαλάσσιο καλώδιο (όπως έγινε και με το νερό) γράφει σήμερα πρωτοσέλιδα η εφημερίδα Ντιαλόγκ, στην οποία μίλησαν και απλοί άνθρωποι που δηλώνουν απαισιόδοξοι για το μέλλον της «αρχής ηλεκτρισμού» λόγω των ακυρώσεων των προσφορών καυσίμων και των συχνών και μεγάλων διακοπών. Κάθε μέρα ανακοινώνονται διακοπές ρεύματος στα κατεχόμενα σε διάφορες περιοχές, κάποιες από αυτές είναι μάλιστα πολύωρες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πηγές που επικαλείται ο δημοσιογράφος ανέφεραν πως χρειάζονται δύο χρόνια για να ποντιστεί το καλώδιο και να έρθει το ρεύμα από την Τουρκία στα κατεχόμενα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σχεδιάζεται η αγορά πρόσθετων γεννητριών για το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Teknecik (κοντά στην κατεχόμενη Κερύνεια) και η συνεχής αγορά καυσίμων από την Τουρκία.

Αναφέρεται ότι ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ, ο οποίος συζήτησε πρόσφατα το θέμα με την Άγκυρα, προώθησε και το ζήτημα της εγκατάστασης φίλτρων στον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής ενέργειας και έλαβε θετική γνώμη.

Μιλώντας στην Ντιαλόγκ απλοί άνθρωποι εξέφρασαν ενόχληση γιατί όλοι οι διαγωνισμοί προσφορών είναι αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και ανά πάσα στιγμή μπορεί να μείνουν στο σκοτάδι. Δήλωσαν ότι πρέπει να προωθηθούν άμεσες και μόνιμες λύσεις, ενώ κάποιοι τάχθηκαν και υπέρ της ιδιωτικοποίησης της «αρχής ηλεκτρισμού».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.