Άρχισαν σποραδικά τα κρούσματα του κορωνοϊού κυρίως σε δημοτικά σχολεία

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Άρχισαν σποραδικά τα κρούσματα του κορωνοϊού κυρίως σε σχολεία της δημοτικής εκπαίδευσης αλλά και σε 4-5 λύκεια της Λεμεσού ανέφερε ο Πρόεδρος των σχολικών εφορειών Ντίνος Έλληνας.


Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Astra 92,8 ,  είπε ότι τηρούνται μεν τα μέτρα προστασίας και τα πρωτόκολλα στα σχολεία, αλλά όπως είπε μαθητές και εκπαιδευτικοί πέραν του πρωινού έχουν και απογευματινές δραστηριότητες σημειώνοντας ότι από εκεί προκύπτουν τα περισσότερα κρούσματα τα οποία και μεταφέρονται στις σχολικές μονάδες. Πρόσθεσε ότι κυρίως οι μαθητές δημοτικών σχολείων είναι ασυμπτωματικοί σημειώνοντας ότι είναι δύσκολη η κατάσταση.

Αναφερόμενος στα σχολεία στη Λεμεσό που έκλεισαν λόγω κρουσμάτων, είπε ότι έκλεισαν εκ των πραγμάτων καθώς όπως εξήγησε όταν ένα σχολείο των 116 μαθητών έχει γύρω στα 20 κρούσματα μαθητές και άλλα 10 κρούσματα εκπαιδευτικούς, δεν μπορεί να λειτουργήσει το σχολείο.

Ο κ. Έλληνας είπε χαρακτηριστικά ότι χαλαρώσαμε και δεν προσέχουμε όπως τον Μάρτιο και Απρίλιο, σημειώνοντας ότι το μόνο που θα μας σώσει είναι οι άμεσοι εμβολιασμοί. Επίσης, είπε ότι επανειλημμένα πρέπει να γίνονται τα rapid test και να λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.