«Άρχισαν τα όργανα» για την Προεδρία της Βουλής

Έλα στο Google News

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ζυμώσεις για την προεδρία της Βουλής ενόψει της πρώτης συνεδρίασης του Σώματος που θα γίνει στις 10 Ιουνίου.

Στα κόμματα άρχισαν οι διεργασίες για να αποφασίσουν τι θα πράξουν όσον αφορά το θέμα της ανάδειξης του προέδρου της Βουλής.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φέρεται να υπάρχει στο τι τελικά θα πράξει ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν, αφού εντείνονται οι φήμες ότι θα παραδώσει την έδρα στον Άγγελο Βότση στη Λεμεσό.

Σε περίπτωση που ισχύσει ένα τέτοιο σενάριο, η παράδοση της έδρας θα γίνει εφόσον ο Μάριος Καρογιάν δώσει την διαβεβαίωση ενώπιον της Βουλής, ώστε να αποφευχθεί παρόμοια περιπέτεια με αυτήν της Αλληλεγγύης όπου η Ελένη Θεοχάρους, στις βουλευτικές εκλογές του 2016, παραχώρησε την έδρα της στον Γιώργο Παπαδόπουλο, πριν την διαβεβαίωση και το θέμα παραπέμφθηκε στα δικαστήρια.

Παράλληλα, πληροφορίες του Άστρα κάνουν λόγο για συνάντηση εντός της ημέρας των Καρογιάν και Βότση.
Η Πολιτική Επιτροπή των Οικολόγων θα αποφασίσει σήμερα πώς θα κινηθεί. Με δήλωση του στον Άστρα ο πρόεδρος του Κινήματος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου τόνισε ότι οι Οικολόγοι δεν θα στηρίξουν υποψηφιότητα του προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου και υποψήφιο του ΕΛΑΜ.

Όσον αφορά το ΑΚΕΛ, τον ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ, θα αποφασίσουν τα συλλογικά όργανα τους.

Επίσκεψη στο Μακάρειο Νοσοκομείο, στη Λευκωσία, πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και στελέχη του κόμματος.

Ερωτηθείς, στο περιθώριο της επίσκεψης, για τις διεργασίες που γίνονται σε σχέση με το θέμα της εκλογής του νέου Προέδρου της Βουλής, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, βουλευτής Δημήτρης Δημητρίου, είπε πως «υπάρχει χρόνος να δούμε συλλογικά πώς θα χειριστούμε το όλο ζήτημα».

«Το μελάνι των αποτελεσμάτων ακόμα δεν στέγνωσε. Κάθε πράγμα στον καιρό του. Η διαβεβαίωση και η ψηφοφορία θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, στις 10 του Ιούνη. Υπάρχει χρόνος να δούμε συλλογικά πώς θα χειριστούμε το όλο ζήτημα. Είναι κάτι που ακόμη δεν μας έχει απασχολήσει. Κάθε πράγμα στον καιρό του», είπε ο κ. Δημητρίου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.