Με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από 20 χώρες ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας το 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τα Ορεσίβια Οπληφόρα Θηλαστικά και το 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τα Αγρινά, τα οποία διοργανώνονται από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, οι εργασίες θα διαρκέσουν τέσσερις ημέρες. Κατά την εναρκτήρια τελετή, χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, ο οποίος είπε ότι η συμμετοχή καταδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για την προστασία και διαχείριση των ορεσίβιων οπληφόρων θηλαστικών «από τις Ευρωπαϊκές Άλπεις, τα Ιμαλάια Όρη, τα ‘Rocky Mountains’ του Καναδά, την αχανή Σιβηρία, αλλά και μέχρι τα βουνά του Τροόδους στη μικρή μας Κύπρο».

Τόνισε, επίσης, ότι η ανταλλαγή γνώσεων, ιδεών και εμπειριών μεταξύ των χωρών θα συμβάλει θετικά στη διαμόρφωση των αναγκαίων πολιτικών για την προστασία και των Ορεσίβιων Οπληφόρων Θηλαστικών, που σε πολλές περιπτώσεις κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

«Το γεγονός ότι το Υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει και στηρίζει τη διοργάνωση αυτών των παγκόσμιων συνεδρίων στην Κύπρο, αντικατοπτρίζει το μεγάλο ενδιαφέρον και ανησυχία της κυπριακής Κυβέρνησης για τη διαχείριση και διατήρηση της πανίδας σε παγκόσμια κλίμακα», κατέληξε ο κ. Νικολαΐδης.

ΚΥΠΕ