Άρχισε η δίκη του 74χρονου ο οποίος κατηγορείται για το φόνο της συζύγου του στην Πάφο

Με την κατάθεση 35 τεκμηρίων αλλά και τις καταθέσεις τριών αστυνομικών μελών του ΤΑΕ Πάφου ξεκίνησε σήμερα στο μόνιμο Kακουργιοδικείο Πάφου η ακροαματική διαδικασία για την δολοφονία της 75χρονης με κατηγορούμενο τον σύζυγο της, η οποία θα συνεχιστεί την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου.

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου προσήχθη σήμερα ο 74χρονος  που κατηγορείται για τον φόνο της συζύγου του, που διαπράχτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην περιοχή της Τρεμιθούσας.

Ο 74χρονος μεταφέρθηκε από τις κεντρικές φυλακές όπου κρατείται. Τη σημερινή δικάσιμο απασχόλησε η κατάθεση και αντεξέταση μαρτύρων κατηγορίας του αρχιαστυφύλακα Χριστόφορο Χριστοφόρου και του αστυφύλακα Θεόδωρου Κωνσταντινίδη καθώς και η κατάθεση τεκμηρίων.

Ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε στο Δικαστήριο, πως ως υπεύθυνος συλλογής τεκμηρίων στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης παρέλαβε 35 τεκμήρια. Ο κατάλογος επίσης διεκδίκησης των τεκμηρίων κατατέθηκε στο Δικαστήριο ως τεκμήριο. Ανάμεσα στα τεκμήρια ήταν ένα μπουκάλι ουίσκι που φέρει ουσία που μοιάζει με αίμα, ένας αναπτήρας, τσιγάρα, μπλούζα, νύχι εξωτερικά της στοματικής περιοχής του θύματος, τζιν παντελόνι, νυχτικό γαλάζιου χρώματος αποτελούμενο από δύο κομμάτια, κινητό τηλέφωνο, κάρτες μνήμης, φωτογραφικό υλικό, φωτογραφία από τη φωτογράφιση της σορού του θύματος και άλλα.

Ακολούθησε η αντεξέταση του από την συνήγορο υπεράσπισης του 74χρονου, Ρίτσα Πεκρή. Η κ. Πεκρή  ρώτησε τον κ. Χριστοφόρου για τις ενέργειες που προέβη ο ίδιος εκτός από τα τεκμήρια που κατατεθήκαν στο Δικαστήριο με τον μάρτυρα να απαντά για το ημερολόγιο εν ενεργεία. Η συνήγορος υπεράσπισης έθεσε επίσης το θέμα της έκθεσης ψυχιάτρου του πελάτη της, τη δεδομένη στιγμή μετά το συμβάν σημειώνοντας πως η ιατρική γνωμάτευση σε σχέση με την ψυχική υγεία του κατηγορούμενου δεν έγινε κατά τον ουσιώδη χρόνο αλλά πολύ αργότερα από πλευράς της Αστυνομίας. Αναφέρθηκε ακολούθως στη κλονισμένη ψυχική υγεία του 74χρονου κατηγορούμενου.

Ακόμη ρώτησε τον κ. Χριστοφόρου γιατί οι ανακριτικές αρχές δεν εξετάζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας ή υποβοήθησης ατόμου σε αυτοκτονία και εξετάζουν φόνο εκ προμελέτης με τον μάρτυρα της κατηγορίας να απαντά ότι όλες οι μαρτυρίες που είχαν ενώπιον τους οδηγούν στο συμπέρασμα του φόνου εκ προμελέτης.

Ο μάρτυρας κατηγορίας ανέφερε επίσης στο Δικαστήριο πως είναι πολύ καλός γνώστης της αγγλικής γλώσσας.

Ακολούθως κατέθεσε ενώπιον Δικαστηρίου ο επόμενος μάρτυρας κατηγορίας αστυφύλακας Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, μέλος της ανακριτικής ομάδας που έχει επιφορτιστεί με την διερεύνηση της υπόθεσης. Η συνήγορος υπεράσπισης ρώτησε τον μάρτυρα κατηγορίας αν γνωρίζει γιατί ο πελάτης της μετά το συμβάν εισήχθη στην ΜΕΘ με τον μάρτυρα να του απαντά πως η εισαγωγή του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έγινε μετά από πλύση στομάχου που του έγινε. Η κ. Μπεγκρή επανέλαβε ότι η ψυχική υγεία του πελάτη της ήταν κλονισμένη και δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση.

Στην συνέχεια κατέθεσε ο αστυφύλακας Σάββας Στέλικος, ο οποίος ανέφερε ότι μετά από πληροφορία που έλαβαν μετέβησαν στην κατοικία του 74χρονου στην Τρεμιθούσα όπου ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι σκότωσε την γυναίκα του. Σε φωτογραφικό υλικό που του υπέδειξε ο εκπρόσωπος της ΚΑ, ο κ. Στέλικος, αναγνώρισε τον χώρο της κατοικίας που εντοπίστηκε η 75χρονη η οποία, όπως είπε, ήταν ξαπλωμένη σε μια πολυθρόνα και σκεπασμένη με μια κουβέρτα.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου στους συνηγόρους υπεράσπισης του 74χρονου έχει δοθεί όλο το μαρτυρικό υλικό καθώς και η ιατροδικαστική έκθεση του ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους και ακολούθως αυτοί ενημέρωσαν τον πελάτη τους.

Η υπόθεση ορίστηκε στις 22 Σεπτεμβρίου για συνέχιση της διαδικασίας στις 10:00 το πρωί.

Σημειώνεται πως ο 74χρονος στις 31 Δεκεμβρίου του 2021 παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου αφού σύμφωνα με την Αστυνομία, ομολόγησε τη διάπραξη του φόνου σε βάρος της 75χρονης συζύγου του αποφράσσοντας με τα χέρια του τη μύτη και το στόμα της, επειδή, όπως ανέφερε, αυτή ήταν άρρωστη και δεν μπορούσε να τη βλέπει να υποφέρει. Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο σε προηγούμενη δικάσιμο για σκοπούς συνέχισης της κράτησης του,ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει από τις πιο σοβαρές κατηγορίες του ποινικού κώδικα , και η προβλεπόμενη ποινή από το Νόμο είναι ποινή φυλάκισης δια βίου .

Στη σημερινή δικάσιμο μαζί με τον Ανδρέα Χατζηκύρου Δικηγόρο της Δημοκρατίας εκ μέρους της ΚΑ εμφανίστηκε και η Ειρήνη Ζαπέττα. Για την υπόθεση επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον βρεττανικά ΜΜΕ.

Συνήγοροι υπεράσπισης του 74χρονου είναι οι δικηγόροι Νικολέτα Χαραλαμπίδου και Ρίτσα Πεκρή.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy