Αρχισε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, η διαδικασία για έκδοση 49χρονου Κούρδου στη Γερμανία

Αρχισε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας η διαδικασία έκδοσης Κούρδου, ηλικίας 49 ετών, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη 15 Μαρτίου στο αεροδρόμιο Λάρνακας βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης από τις γερμανικές αρχές, σχετικά με φερόμενη εμπλοκή του σε τρομοκρατική οργάνωση.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χάρης Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας «γύρω στις 12 το μεσημέρι ο 49χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για έκδοση του στη Γερμανία, στη βάση ευρωπαϊκού εντάλματος από τις γερμανικές αρχές. Μετά από αίτημα του δικηγόρου του 49χρονου, δόθηκαν οδηγίες από το Δικαστήριο όπως μεταφραστούν σε καταληπτή γλώσσα, τα έγγραφα που στάλθηκαν από τη Γερμανία, για σκοπούς απόδειξης του αδικήματος για το οποίο κατηγορείται που είναι συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση».

Πρόσθεσε ότι το Δικαστήριο όρισε την Τρίτη 21 Μαρτίου ως ημερομηνία για συνέχιση της διαδικασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιασεμή, «σήμερα θα παραμείνει υπό κράτηση ενώ αύριο Παρασκευή 17 Μαρτίου το Δικαστήριο αναμένεται να εξετάσει αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση του μέχρι την ημέρα που θα παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου».

Ανέφερε ακόμα ότι έξω από το Δικαστήριο Λάρνακας βρέθηκαν 25 περίπου άτομα, άνδρες και γυναίκες οι οποίοι, κρατώντας κουρδικές σημαίες και σημαίες με τη φωτογραφία του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, συμπαραστάθηκαν ειρηνικά στον Κενάν Αγιας.

Σημειώνεται ότι σε γραπτή ανακοίνωση του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν «Θεόφιλος» αναφέρεται πως το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Μαρτίου «συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο Κενάν Αγιας, Κούρδος από το Βόρειο Κουρδιστάν, δυνάμει γερμανικού εντάλματος, που τον κατηγορεί για τρομοκρατική δράση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο Κενάν Αγιας στην Κύπρο είναι αναγνωρισμένος ως πολιτικός πρόσφυγας και βρίσκεται στο νησί πολλά χρόνια».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.