Άρχισε επαφές στο Λονδίνο ο Τατάρ ενώ στα κατεχόμενα ετοιμάζονται διαμαρτυρίες για το ταξίδι

Turkish Cypriot leader Ersin Tatar talks during a military parade marking the 48th anniversary of the 1974 Turkish invasion in the Turkish occupied area of the divided capital Nicosia, Cyprus, Wednesday, July 20, 2022. Cyprus was split into Greek Cypriot south and Turkish Cypriot north in 1974 when Turkey invaded in response to a coup by supporters of a union with Greece. (AP Photo/Nedim Enginsoy)

Συνάντηση με δημοσιογράφους βρετανικών ΜΜΕ στην παρουσία του πρώην ηγέτη του κόμματος των Συντηρητικών και πρώην Βουλευτή, Duncan Smith, είχε σήμερα στο Λονδίνο, όπου βρίσκεται από χθες το βράδυ για πενθημερη επίσκεψη ο Ερσίν Τατάρ, ενώ οι συνδικαλιστές στα κατεχόμενα αντιδρούν κι ετοιμάζονται για διαμαρτυρίες.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η συνάντηση έγινε στο East India Club και ο Τ/κ ηγέτης εξήγησε το νέο του όραμα «για μια μόνιμη και δίκαιη λύση που βασίζεται στα ίσα κατοχυρωμένα δικαιώματα της τ/κ πλευράς». Συζήτησαν επίσης περιφερειακές εξελίξεις κι άλλα διεθνή ζητήματα.

Στην συζήτηση μετείχαν δημοσιογράφοι από την Sunday Express, GB News, Daily Telegraph, Daily Mail, The Sun, το περιοδικό The Spectator και την ιστοσελίδα CapX.

Ο κ. Τατάρ συναντήθηκε επίσης με τον πρώην Υπουργό Εργασίας της Βρετανίας, ακαδημαϊκό Μπρουκς Νιούμαρκ και τον βουλευτή του Αζερμπαϊτζάν, Ραμίλ Χασάν. Κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν το Κυπριακό, το νέο όραμα της τουρκοκυπριακής πλευράς, η άρση της “απομόνωσης” και οι διμερείς σχέσεις.

Ο πρόεδρος της συντεχνίας των «δημοσίων υπαλλήλων» (KTAM), Γκιουβέν Μπενγκιχάμ ανακοίνωσε ότι το πρωί της Τετάρτης, στις 10.00 θα πραγματοποιήσει εκδήλωση μπροστά στο «προεδρικό», στην κατεχόμενη Λευκωσία, λέγοντας ότι ο κ. Τατάρ σχεδίαζε αυτό το ταξίδι στο Λονδίνο σε μια περίοδο οικονομικών δυσχερειών, την ημέρα που συζητούνται κρατήσεις από τους μισθούς και συντάξεις. «Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», συμπλήρωσε ο τ/κ συνδικαλιστής.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy