Άρχισε η δίκη του 17χρονου

Άρχισε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας η δίκη για το φόνο του 22χρονου Μάικλ Άντονι Λούις Μηνά στη Λάρνακα με κατηγορούμενο τον 17χρονο Αλέξη Αναστασίου. Στη σημερινή δικάσιμο έγινε η κατάθεση τεκμηρίων ανάμεσα στα οποία είναι το φονικό μαχαίρι και η κατάθεση που έδωσε ο κατηγορούμενος παραδεχόμενος το έγκλημα.

Όπως πληροφορούμαστε, υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στη Γενική Εισαγγελία και στην υπεράσπιση για παραδοχή του αδικήματος της ανθρωποκτονίας, οπότε αντικείμενο ακροαματικής διαδικασίας θ’ αποτελέσει μόνο το στοιχείο της προμελέτης κάτι που θα επισπεύσει τη δίκη.

Να θυμίσουμε ότι η υπεράσπιση απορρίπτει ότι το έγκλημα έγινε προμελετημένα επικαλούμενη την έκθεση του κρατικού χημείου σύμφωνα με την οποία ο 17χρονος βρισκόταν υπό την επήρρεια κοκτέιλ ναρκωτικών ουσιών κατά τον ουσιώδη χρόνο, κάτι που αμφισβητεί από την πλευρά της η Γενική Εισαγγελία.

Την εκπροσώπηση της Εισαγγελίας στην υπόθεση αυτή ανέλαβε ο κ. Νίκος Δημητρίου μετά την παραίτηση από τη νομική υπηρεσία του δικηγόρου Ανδρέα Αριστείδη που είχε αναλάβει αρχικώς την υπόθεση. Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου. Το έγκλημα διαπράχθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2014.

Τάσος Περδίος