Το Ανώτατο Δικαστήριο με ανακοίνωση του αναφέρεται στο επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης Δικαστών και επαγγελματικών δικαίου HELP του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα «Προστασία Δεδομένων και Ιδιωτικών Δικαιωμάτων» (“DataProtectionandPrivacyRights”).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου κοινή Εναρκτήρια Συνάντηση των συμμετεχόντων στο εξ αποστάσεως Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα HELP του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα «Προστασία Δεδομένων και Ιδιωτικών Δικαιωμάτων» (“DataProtectionandPrivacyRights”).

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι σκοπός του Προγράμματος HELP είναι η εκπαίδευση επαγγελματιών του Δικαίου στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και είναι το πρώτο εξ αποστάσεως Πρόγραμμα που διοργανώνει το Ανώτατο Δικαστήριο μέσω της Σχολής Επιμόρφωσης Δικαστών. Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν Δικαστές, Νομικοί Λειτουργοί του Ανωτάτου Δικαστηρίου και Δικηγόροι της Νομικής Υπηρεσίας καθώς και μέλη του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Περαιτέρω αναφέρεται ότι το πρόγραμμα διεκπεραιώνεται με τη βοήθεια πιστοποιημένων εκπαιδευτών από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Προς τον σκοπό αυτό, πιστοποιημένος εκπαιδευτής για να διευθύνει εκ μέρους της Σχολής τα εξ αποστάσεως Εκπαιδευτικά Προγράμματα του HELP είναι ο Ανώτερος Επαρχιακός Δικαστής Ηλίας Γεωργίου και εκ μέρους του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου ο δικηγόρος Νικόλας Τσαρδελής.

Στην Εναρκτήρια Συνάντηση απεύθυναν χαιρετισμούς οι, Διευθυντής του Τμήματος Μεταρρύθμισης και Επιμόρφωσης Γιώργος Ερωτοκρίτου, η Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Έλενα Ζαχαριάδου, η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου, ΑΕΔ Ηλίας Γεωργίου, και η , Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου Τατιάνα Συνοδινού

Το Πρόγραμμα HELP παρουσίασε στους συμμετέχοντες η Ana-Maria Telbis, συντονίστρια του Προγράμματος από το Συμβούλιο της Ευρώπης.