Άρχισε η υλοποίηση Σχεδίου Δράσης για την γενικότερη λειτουργία της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας

Την υλοποίηση Σχεδίου Δράσης που αφορά την γενικότερη λειτουργία της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας έθεσαν το Υπουργείο, Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού μαζί με την Υπηρεσία.

 
Ειδικότερα, σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας Γιώργος Καροτσάκης είπε ότι ολοκληρώθηκε η μελέτη για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή γενικότερα του Πλαισίου Αφερεγγυότητας η οποία έγινε με συντονιστή το Υπουργείο Ενέργειας και την τεχνική στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Αναπτύξεως και Ανασυγκρότησης.
 
Ο κ. Καροτσάκης είπε ότι στην βάση των ευρημάτων της έρευνας, το Υπουργείο μαζί με την Υπηρεσία Αφερεγγυότητας έθεσαν σε εφαρμογή την υλοποίηση Σχεδίου Δράσης το οποίο αφορά την γενικότερη λειτουργία της Υπηρεσίας σε σχέση με οποιεσδήποτε τροποποιήσεις που απαιτούνται να γίνουν σε νομοθεσίες ή και εισαγωγή νέων κανονισμών και την προώθηση του Πλαισίου Αφερεγγυότητας με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων.
 
Ανέφερε επίσης ότι στόχος είναι μελλοντικά με μέγιστη χρονική περίοδο τα τρία χρόνια να δημιουργηθούν αυτοματοποιημένα  συστήματα διαχείρισης των υποθέσεων που χειρίζεται η Υπηρεσία.
 
Υλοποίηση προγράμματος για το επάγγελμα του Συμβούλου Αφερεγγυότητας

Επιπλέον, ο κ. Καροτσάκης ανακοίνωσε ότι έχει ανατεθεί η υλοποίηση προγράμματος σε σχέση με το επάγγελμα του Συμβούλου Αφερεγγυότητας σε διεθνή οίκο, ο οποίος θα αρχίσει την εφαρμογή του προγράμματος εντός του τρέχοντος έτους. 
 
Σημείωσε ότι το πρόγραμμα έγινε με συντονιστή το Υπουργείο, Ενέργειας στο οποίο υπάγεται η Υπηρεσία Αφερεγγυότητας, με ευρωπαϊκά κονδύλια και με την τεχνική στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Αναπτύξεως και Ανασυγκρότησης (EBRD).
 
Το πρόγραμμα, σύμφωνα με τον κ. Καροτσάκη, αφορά την ενίσχυση της ρύθμισης του επαγγέλματος του Συμβούλου Αφερεγγυότητας και της καλύτερης εποπτείας αλλά και της ενίσχυσης των δεξιοτήτων τους με προγράμματα εκπαίδευσης έτσι ώστε να μπορούν να εκτελέσουν με περισσότερη και μεγαλύτερη επιτυχία τις αρμοδιότητες τους που παρέχονται από την αδειοδότηση τους και να υλοποιηθεί με αυτό τον τρόπο αποτελεσματικότερα το Πλαίσιο Αφερεγγυότητας.  

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.