Οι παραλιακές πόλεις έχουν τα καλά τους. Ήλιο, θάλασσα, ιώδιο και τα συναφή. Στοιχεία που ελκύουν μαζικά ξένους και τόπακες την καλοκαιρινή σεζόν και τα οποία παραμένουν ως σημείο αναφοράς διαχρονικά.

Η πρωτεύουσα μπορεί να μην έχει παραλίες και θάλασσα -το προσπάθησε κάποτε ένας πρώην δήμαρχος Λευκωσίας- έχει όμως τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα. Τη δροσιά της και το οφτό της.

Ήδη οι οφτατζιήδες της πρωτεύουσας ακονίζουν τις ππάλες τους, προγραμματίζουν την προμήθεια των κρεάτων και πρώτων υλών τους και ήδη άρχισαν να πυρώνουν σιγά σιγά τους φούρνους τους, για να υποδεχτούν την πολυπληθή πελατεία τους που συρρέει στην πρωτεύουσα κάθε χρόνο για να δροσιστεί μακριά από την υγρασία των παραλίων και για να γευτεί τα εδέσματα της πρωτεύουσας.

Η σεζόν οφτό 2018 λοιπόν έχει αρχίσει, καθώς ήδη πολλοί πήραν στα κινητά τους τα πρώτα sms. Λίγο ενωρίτερα από άλλες χρονιές, καθώς οι ζέστες φέτος ήρθαν λίγο γρήγορα. Πόσοι λοιπόν θα εγκαινιάσετε τη σεζόν αυτές τις μέρες; Οι επιλογές είναι απεριόριστες.

Ζουκ