Άρχισε η λειτουργία της ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας ProWell

Αρχισε η λειτουργία της ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας ProWell, η οποία έχει ως στόχο την υποστήριξη της ψυχικής υγείας των παιδιών και των εφήβων κατά τη διάρκεια κρίσεων, μέσα από την κατάλληλη κατάρτιση των εκπαιδευτικών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (Center for Social Innovation – CSI).

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα είναι διαθέσιμη δωρεάν σε επτά γλώσσες: Αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ελληνικά, ιταλικά, ισπανικά και κροατικά.

Σημειώνεται περαιτέρω πως κατά τον Φεβρουάριο, που είναι και ο τελευταίος μήνας του προγράμματος, όλοι οι εταίροι θα διοργανώσουν μια ημερίδα στις χώρες τους, με στόχο τη διάδοση του έργου και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε εθνικό επίπεδο.

Προστίθεται ότι η πλατφόρμα κατάρτισης περιλαμβάνει επτά εκπαιδευτικές ενότητες, ψηφιακά εργαλεία και κουίζ αξιολόγησης που έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται από εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές μη τυπικής μάθησης προκειμένου να ενισχύσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους σε ζητήματα ψυχικής υγείας. Αναφέρεται επίσης ότι μέσα από το ψηφιακό περιβάλλον μάθησης της πλατφόρμας, οι εκπαιδευτικοί θα μάθουν να εντοπίζουν έγκαιρα ενδείξεις δυσκολιών ψυχικής υγείας, και να λαμβάνουν πρακτική καθοδήγηση για το πώς μπορούν να υποστηρίζουν τα παιδιά και τους εφήβους σε καταστάσεις κρίσεων και πού μπορούν να απευθυνθούν αν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω βοήθεια.

Το ProWell είναι ένα διετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα (01/03/2021 – 28/02/2023), χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο συμμετέχουν οργανισμοί από 7 ευρωπαϊκές χώρες: Technische Universitaet Dresden, Γερμανία (συντονιστής του έργου), Ινστιτούτο Prolepsis (Ελλάδα), Center for Social Innovation (Κύπρος), Osengo (Γαλλία), Institut Drustvenih Znanosti Ivo Pilar (Κροατία), Associazione Tages Onlus (Ιταλία) και University of Valencia Polibienestar (Ισπανία).

Για την πρόσβαση στην πλατφόρμα, περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις επερχόμενες δράσεις και εκδηλώσεις του προγράμματος στην ιστοσελίδα https://prowell-project.com ή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ακολουθήσουν τη σελίδα του ProWell στο Facebook: facebook.com/ProWell.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy