Άρχισε τη λειτουργία της διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας του Υφυπουργείου Ναυτιλίας

Υλοποιώντας μια από τις δράσεις της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυπριακή Ναυτιλία «SEAChange2030» και στοχεύοντας στη συνεχή επικοινωνία με την ναυτιλιακή βιομηχανία και την κοινωνία των πολιτών, τέθηκε σήμερα σε λειτουργία  η διαδικτυακή πλατφόρμα του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, «Cyprus Open Maritime Exchange» (C.O.M.E) που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.comeshipping.com.cy.

Παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία του Υφυπουργείου του, ο Υφυπουργός, Βασίλης Δημητριάδης, είπε πως «στην ουσία το διαδικτυακό αυτό κανάλι είναι μια απτή απόδειξη εξωστρέφειας του Υφυπουργείου με την ναυτιλιακή βιομηχανία, με την κοινωνία των πολιτών, με τους επαγγελματίες που εξυπηρετούν το παράκτιο και θαλάσσιο οικοσύστημα της Κύπρου».

Την ίδια ώρα, ο κ. Δημητριάδης υπογράμμισε ότι «δημιουργούμε ένα κανάλι επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, χωρίς σε καμία περίπτωση, να υποβαθμίζουμε την ανθρώπινη και προσωπική επαφή που έχουμε με τους συναλλασσόμενους με το Υφυπουργείο».

Οι ενδιαφερόμενοι, εξήγησε, θα μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο και να καταθέτουν τις απόψεις, τους προβληματισμούς τους, τα παράπονα, τις εισηγήσεις τους, για διάφορα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τη ναυτιλία, καθώς και όλες τις αρμοδιότητες του Υφυπουργείου.

Τα θέματα που καλύπτει η ιστοσελίδα, που διατίθεται στην αγγλική και ελληνική γλώσσα, αφορούν τον πράσινο μετασχηματισμό, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ασφάλεια και προστασία, την ακτοπλοΐα, την ευημερία και εκπαίδευση ναυτικών, ενώ υπάρχει κατηγορία και για οποιαδήποτε άλλο θέμα.

Οι απόψεις που θα υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας, συνέχισε, θα λαμβάνονται σε μια ηλεκτρονική διεύθυνση, μέσω του συστήματος, και ανάλογα με το θέμα που τίθεται, θα παραπέμπονται στην ανάλογη διεύθυνση του Υφυπουργείου. Εν συνεχεία, πρόσθεσε, όταν διαπιστωθεί ότι ένα θέμα είναι δημοφιλές και χρήζει περαιτέρω ανάλυσης, πέραν από τις όποιες απαντήσεις θα δοθούν στον αποστολέα, «θα οργανώνουμε διαδικτυακές συναντήσεις με ξεχωριστές θεματικές, για να γίνεται ανταλλαγή απόψεων με όλους τους ενδιαφερόμενους».

«Αυτή η πλατφόρμα είναι ένα ακόμα κανάλι επικοινωνίας που θέλουμε να καταστεί θεσμός και είναι μια ένδειξη ότι το Υφυπουργείο θέλει να αφουγκραστεί τις ανησυχίες, τα προβλήματα και να εμβολιάσει τις πολιτικές του με τις εισηγήσεις που θα έρχονται ενώπιον του», συμπλήρωσε.

Θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο το Υφυπουργείο γίνεται πιο άμεσο στην επικοινωνία, στην προσέγγιση και έχει ένα συνεχή διάλογο με τους πάντες, είπε ο κ. Δημητριάδης, και κάλεσε την ναυτιλιακή βιομηχανία, σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο, τους επαγγελματίες του κλάδου, του θαλάσσιου ή παράκτιου οικοσυστήματος της Κύπρου, αλλά και την κοινωνία των πολιτών, να κάνουν χρήση της πλατφόρμας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy