Αρχίζει η ανασκαφή του αρχαίου λιμανιού της Λάρνακας (εικόνες)

Φώτο: Τάσος Αναστάση

Ακόμα ένα διαχρονικό αίτημα της πόλης της Λάρνακας σύντομα παίρνει σάρκα και οστά, αφού σύμφωνα με ενημέρωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων, υπολογίζεται να συνεχίσουν οι ανασκαφές στο Αρχαίο Λιμάνι Κιτίου τον ερχόμενο Οκτώβριο 2021, εφόσον οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν.

Διαβάστε επίσης: Δ/ντρια Τμ. Αρχαιοτήτων στον «Δ»: Στη Λάρνακα θα παραδώσουμε ένα εκ βάθρων ανακαινισμένο μουσείο

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Αρχαιοτήτων σε απαντητική επιστολή του πληροφόρησε το Δήμο Λάρνακας, ότι μετά την ολοκλήρωση της μετακίνησης των γηπέδων του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας από τον χώρο του Αρχαίου Λιμανιού, ενημέρωσε άμεσα την Γαλλική Αρχαιολογική Αποστολή Κιτίου σε σχέση με τη δυνατότητα διενέργεια ανασκαφών στο χώρο του Αρχαίου Λιμανιού.

Η Γαλλική Αρχαιολογική Αποστολή Κιτίου, αιτήθηκε άδεια ανασκαφής για τον ερχόμενο Οκτώβριο και αναμένεται ότι η ανασκαφή θα ολοκληρωθεί σε μία ανασκαφική περίοδο εντός του 2021. Με την ολοκλήρωση των ανασκαφών στο χώρο, αναμένεται ότι θα αρχίσει να εφαρμόζεται το διαχειριστικό σχέδιο για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος για να είναι ασφαλής και φιλικός στο κοινό θα πρέπει να έχει καθορισμένες διαδρομές για πεζούς και ΑΜΕΑ, σήμανση για την κυκλοφορία των επισκεπτών και πληροφοριακές πινακίδες.

Photo 6553745 DJI 145 jpg 6375822 0 2021125125940 photo original
Το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης στο οποίο το αρχαίο λιμάνι εφάπτεται

Σημειώνεται ότι, η μετακίνηση του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας προωθήθηκε μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας της ανάδειξης και της ολοκλήρωσης των ανασκαφών του Αρχαίου Λιμανιού και της δημιουργίας του Αρχαιολογικού Πάρκου, με βάση τη μελέτη που εκπονήθηκε από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Γαλλικής Πρεσβείας και το Δήμο Λάρνακας.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.