Αρχίζει η σταδιακή άρση των περιορισμών στα κατεχόμενα

Η Afrika (14.04.20) γράφει ότιαίρονται σταδιακά οι απαγορεύσεις που εφαρμόζονται στα κατεχόμενα λόγω του κορωνοϊού και ότι αύριο ανοίγουν ορισμένα «κυβερνητικά γραφεία».

Σύμφωνα με δήλωση της λεγόμενης υπουργού εσωτερικών Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς, αύριο θα ανοίξει το «κτηματολόγιο». Σημειώνοντας ότι την ίδια μέρα μπορεί να ανοίξει τόσο το «τμήμα εγγραφής μηχανοκίνητων οχημάτων» όσο και το «ταχυδρομείο», η Μπαϊμπάρς επεσήμανε ότι αυτά τα «τμήματα» συμβάλλουν σοβαρά στα έσοδα του «υπουργείου οικονομικών».

Η Μπαϊμπάρς ανέφερε επίσης ότι τα εν λόγω «τμήματα» θα ανοίξουν στο πλαίσιο των κριτηρίων που έθεσε το «υπουργείο υγείας» και ότι θα λειτουργούν με το σύστημα των ραντεβού που θα διευθετούνται διαδικτυακά. Είπε ότι λεπτομερής δήλωση για το θέμα θα γίνει σήμερα.

Στο μεταξύ, το λεγόμενο υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να αρχίσουν τις δραστηριότητές τους κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εξαγωγών και πρέπει να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν στο πλαίσιο συμφωνιών που συνήψαν. Σύμφωνα με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» που δημοσιεύθηκε στην «επίσημη εφημερίδα» και φέρει σημερινή ημερομηνία, οι εν λόγω επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργήσουν σε περίπτωση που αποταθούν στο λεγόμενο υπουργείο οικονομικών και ενέργειας για να λάβουν άδεια υποβάλλοντας τα έγγραφα των συμφωνιών που υπέγραψαν και εκπληρώσουν τις απαραίτητες προϋποθέσει υγιεινής.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η λειτουργία εταιρειών και/ή οργανισμών που παράγουν αναψυκτικά, στο πλαίσιο της έναρξης της λειτουργίας χώρων παραγωγής απόλυτα αναγκαίων προϊόντων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.