Αρχίζει σήμερα η υποβολή αιτήσεων για τα ΑΑΕΙ Ελλάδας

Μέχρι 20 Σχολές από ένα Επιστημονικό Πεδίο μπορούν να επιλέξουν οι ενδιαφερόμενοι


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Ανακοινώθηκε χθες από την Υπηρεσία Εξετάσεων της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ο Γενικός Βαθμός Πρόσβασης/Κατάταξης των υποψηφίων, για εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση δημοσιεύεται, επίσης, το μηχανογραφικό δελτίο της Ελλάδας, βάσει του οποίου οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιλέξουν με σειρά προτεραιότητας μέχρι είκοσι Σχολές/Τμήματα από ένα μόνο Επιστημονικό Πεδίο, οι οποίες/τα οποία αντιστοιχούν στα Έγκυρα Πλαίσια Πρόσβασης, που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησής τους, για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης 2022.

Η Υπηρεσία Εξετάσεων επισημαίνει ότι η υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας για το 2022 θα διεκπεραιωθεί ηλεκτρονικά, ενώ σημειώνει ότι η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων, για διεκδίκηση θέσης στα ΑΑΕΙ Ελλάδας, αρχίζει σήμερα Τρίτη 26 Ιουλίου του 2022 και ώρα 11:00 και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 1η Αυγούστου του 2022 και ώρα 13:00.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα βρίσκεται στον επίσημο ιστότοπο της Υπηρεσίας Εξετάσεων (http://www.moec.gov.cy/ypexams) και η είσοδος σε αυτή θα μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή, δεδομένου ότι υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Για την είσοδό τους, οι ενδιαφερόμενοι θα χρησιμοποιήσουν το Όνομα Χρήστη και τον Κωδικό Πρόσβασης με τα οποία είχαν κάνει εγγραφή και είσοδο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για υποβολή αίτησης συμμετοχής στις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης 2022 κατά το μήνα Μάρτιο 2022.

Κατά την περίοδο ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων, η Υπηρεσία Εξετάσεων θα λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο (Τηλ.: 22582933 / 22582934) για υποστήριξη των ενδιαφερομένων.

Το τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργήσει μέχρι την 1η Αυγούστου από τις 09:00 μέχρι τις 19:00, με εξαίρεση τη Δευτέρα 1η Αυγούστου, που θα λειτουργήσει μέχρι τη 13:00.

Οι υποψήφιοι που υπέβαλαν αίτηση με την κατηγορία «Ελλήνων του Εξωτερικού» για το έτος 2022 (13 – 20 Ιουλίου 2022) δεν δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση με την κατηγορία «Αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων Σχολείων Κρατών-Μελών της ΕΕ» για το έτος 2022.

Όλοι οι υποψήφιοι οφείλουν κατά την υποβολή της αίτησής τους για εισαγωγή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας να διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία μετά την εισαγωγή τους θα καταθέσουν στη Γραμματεία της/του Σχολής/Τμήματος επιτυχίας τους, η οποία και θα προβεί στους αναγκαίους ελέγχους προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους.

Λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου για βοήθεια

Κατά την περίοδο ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων, η Υπηρεσία Εξετάσεων θα λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο (Τηλ.: 22582933 / 22582934) για υποστήριξη των ενδιαφερομένων.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.