Αρχίζουν στις 6 Ιουνίου οι εγγραφές στα Προγράμματα Σπουδών ΜΙΕΕΚ

Την έναρξη υποβολής αιτήσεων για εισδοχή στα Προγράμματα Σπουδών ΜΙΕΕΚ από τη Δευτέρα 6 Ιουνίου ανακοίνωσε την Τετάρτη η Γενική Διεύθυνση της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Όπως αναφέρεται, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 θα λειτουργήσουν τα ακόλουθα Προγράμματα Σπουδών ανά επαρχία:

Στη Λευκωσία, στην Α΄ Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λευκωσίας: Μαγειρικές Τέχνες, Ψυκτικές και Κλιματιστικές Εγκαταστάσεις, Μηχανική Αυτοκινήτων, Δίκτυα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Επικοινωνιών.

Στη Λεμεσό, στην Γ΄ Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λεμεσού: Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική, Ψυκτικές και Κλιματιστικές Εγκαταστάσεις, Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές, Δίκτυα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Επικοινωνιών, Τέχνες Εστίασης, Μαγειρικές Τέχνες, Βιολογικές Κηπευτικές Καλλιέργειες.

Στη Λάρνακα, στην Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λάρνακας: Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική, Δίκτυα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Επικοινωνιών, Μαγειρικές Τέχνες, Τέχνες Εστίασης, Ψυκτικές και Κλιματιστικές Εγκαταστάσεις, Τεχνολογία CNC – Ξυλουργική Βιομηχανία.

Στην Πάφο, στην Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πάφου: Μαγειρικές Τέχνες, Δίκτυα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Επικοινωνιών, Ψυκτικές και Κλιματιστικές Εγκαταστάσεις, Βιολογικές Κηπευτικές Καλλιέργειες.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως τα Προγράμματα Σπουδών της Δημόσιας Σχολής ΜΙΕΕΚ απευθύνονται σε απόφοιτους Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ενώ ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.mieek.ac.cy . Οι αιτήσεις εισδοχής μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέχρι και την Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, ενώ η προσκόμιση του φακέλου με τα απαραίτητα έγγραφα θα γίνεται στις Τεχνικές και Επαγγελματικές Σχολές Εκπαίδευσης και Κατάρτισης μέχρι τις 13:30 της ίδιας ημέρας.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι οι αιτητές/αιτήτριες πρέπει να προσκομίσουν στην Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που έχουν επιλέξει στην ηλεκτρονική τους αίτηση, φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα που να τεκμηριώνουν όλα τα στοιχεία που έχουν δηλώσει. Εάν για οποιονδήποτε λόγο ο/η αιτητής/αιτήτρια δεν προσκομίσει τον φάκελο με τα απαιτούμενα έγγραφα πριν τη λήξη της διορίας, η αίτηση θα θεωρείται άκυρη. Στοιχεία που δηλώνονται κατά την ηλεκτρονική συμπλήρωση της αίτησης και δεν τεκμηριώνονται με τα απαιτούμενα έγγραφα στον φάκελο, δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Επίσης, τονίζεται πως απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει δεκτή η αίτηση είναι η κατοχή αναγνωρισμένου από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Απολυτηρίου εξατάξιας σχολής Μέσης Εκπαίδευσης (δημόσιας ή ιδιωτικής). Ως εκ τούτου, οι απόφοιτοι/-ες Μέσης Εκπαίδευσης της τρέχουσας σχολικής χρονιάς 2021-2022 προτρέπονται όπως υποβάλουν την αίτησή τους μετά την ημερομηνία απονομής του Απολυτηρίου τους.

Όλες οι σχετικές οδηγίες συμπλήρωσης και πληροφορίες για τον θεσμό και τη λειτουργία της Δημόσιας Σχολής ΜΙΕΕΚ είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.mieek.ac.cy

Σημειώνεται τέλος ότι όλα τα Προγράμματα Σπουδών ΜΙΕΕΚ έχουν αξιολογηθεί και πιστοποιηθεί/εγκριθεί από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.