Αργεντούλα Ιωάννου για εκποιήσεις: Η Κυβέρνηση επέλεξε να είναι στο πλευρό των τραπεζών

Η παράταση στην αναστολή των εκποιήσεων δεν αποτελεί τη λύση στην ουσία του προβλήματος, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ εκ μέρους του κινήματος κατά των εκποιήσεων η νομικός, Αργεντούλα Ιωάννου.

Επισήμανε ότι μετά την απόφαση της Βουλής που δεν έκανε αποδεκτή την αναπομπή του νόμου, αναμένεται τώρα κατά πόσον ο Πρόεδρος θα κάνει αναφορά στο Ανώτατο.

Η κυβέρνηση, τόνισε, θα έπρεπε να δει την ουσία του προβλήματος, πού υπάρχουν καταχρηστικές ρήτρες, πού υπάρχουν υπερχρεώσεις, αλλά και να διασφαλίσει να γίνονται σωστές αναδιαρθρώσεις. Δυστυχώς, επισήμανε, αυτή η κυβέρνηση επέλεξε να είναι στο πλευρό των τραπεζών.

Θα πρέπει, τόνισε η κα Ιωάννου, να περάσουμε στην ουσία που είναι η βελτίωση της νομοθεσίας για να προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως τα έχει αποφασίσει η ίδια η ΕΕ.

Το τραγικό, υπογράμμισε, είναι ότι τα περισσότερα δάνεια έχουν πουληθεί στις εταιρείες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών και το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι θα πληγούν οι τράπεζες δεν μπορεί να ισχύει. Αυτό που συμβαίνει είναι πλέον ο νόμος της ζούγκλας με αυτά τα ταμεία, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την μεσολαβητική πρόταση του χρηματοοικονομικού επιτρόπου που μετέφερε στη Βουλή ο κος Παπαδούρης, ανέφερε ότι δεν είναι της ώρας να συζητούμε για αλλαγή των υφιστάμενων κανονισμών αλλά να αλλάξει η νομοθεσία που θα προστατεύει, όχι τους κακοπληρωτές, αλλά τους ευάλωτους δανειολήπτες.

Η κα Ιωάννου επέκρινε επίσης την κυβέρνηση η οποία δεν τήρησε την υπόσχεση της για δημιουργία Φορέα ο οποίος θα ανακτά τα ΜΕΔ και θα υπενοικιάζει στους ενδιαφερόμενους αντί να επιτρέπει τις εκποιήσεις.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.