Αργεντούλα Ιωάννου: «Το κράτος έκανε την ευάλωτη ομάδα ένα παλάτι απαξίωσης και τσαλαπατήματος»

Η πρόεδρος του συνδέσμου μονογονιών Αργεντούλα Ιωάννου καλεί τον Γενικό Εισαγγελέα να αποσύρει την υπόθεση που αφορά την 35χρονη μητέρα η οποία αναγκάστηκε να αφήσει τα παιδιά της για να πάει να εργαστεί και στη συνέχεια συνελήφθη με την κατηγορία της εγκατάλειψης τέκνων.

Διαβάστε επίσης: Στο εδώλιο μητέρα που αγωνιζόταν για τα παιδιά της – «Άκαρδο κράτος, η απόσυρση της υπόθεσης έπρεπε να προχωρήσει χθες»

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ η Αργεντούλα Ιωάννου υπέδειξε ότι σε απόσυρση της υπόθεσης έπρεπε να προχωρήσει χθες και η Υπουργός Δικαιοσύνης η οποία αντί να εξαγγείλει πολιτικές, αρκέστηκε στο να εκφράσει θυμό και εκνευρισμό για τη συμπεριφορά που έτυχε η κοπέλα. Διερωτήθηκε γιατί θύμωσε η κ. Γιολίτη αφού η Αστυνομία της όπως είπε, συνέλαβε την 35χρονη το βράδυ, την πήγαν στην Αστυνομία Λευκωσίας για να της κάνουν test για τον κορωνοϊό και στη συνέχεια την πήραν η ώρα 5 το πρωί στο δικαστήριο για να της προσάψουν κατηγορίες. Επίσης ανέφερε ότι λειτουργός της Υπηρεσίας Κοινωνικής Ευημερίας επικοινώνησε με την 35χρονη για να τη στείλει σε δουλειά σε πολυκατάστημα αλλά δεν της βρήκε λύσεις για το που θα έμεναν τα παιδιά της.

Η Αργεντούλα Ιωάννου ανέφερε ότι συναντήθηκε προσωπικά με την 35χρονη και διαπίστωσε για ακόμη μια φορά την υποκριτική στάση της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπηρεσιών. Πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη κοπέλα ήταν αποδιωγμένη από τις κοινωνικές υπηρεσίες, την απέρριψαν επανειλημμένα για το ΕΕΕ και αναγκάστηκε να πάει δουλειά γιατί με το επίδομα μονογονιού πλήρωνε μόνο το ενοίκιο. Πρόσθεσε ότι δούλευε σε καφενείο και έπαιρνε 400 ευρώ για να μπορεί να ζήσει τα παιδιά της. Υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση καταγράφει την αναλγησία του κράτους το οποίο καθημερινά μετατρέπεται από κοινωνικό σε αστυνομικό κράτος.

Η κ. Ιωάννου τόνισε ότι δυστυχώς δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση, προσθέτοντας ότι ο σύνδεσμος δέχεται σωρεία τηλεφωνημάτων για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μονογονιοί προκειμένου να επιβιώσουν.

Αναφέρθηκε σε περιπτώσεις ληπτριών ΕΕΕ που υφίστανται την πίεση από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι πρέπει να βρουν δουλειά, αλλιώς θα εγγραφούν ως εκούσια άνεργη και θα αποκοπεί το ΕΕΕ. Οι κοπέλες λένε ότι δε μπορούν να πάνε δουλειά το απόγευμα γιατί θα τους πάρουν τα παιδιά τους. Επίσης κατήγγειλε κοινωνικό λειτουργό ο οποίος όπως είπε σε κοπέλα που είχε παιδιά ηλικίας 10 και 12 ετών, να πάει να βρει δουλειά και να αφήσει τα παιδιά να προσέχουν το ένα το άλλο. Επίσης, η κ. Ιωάννου σημείωσε ότι οι μονογονιοί δεν παίρνουν Χριστουγεννιάτικο επίδομα, ενώ δεν υπάρχουν οι κατάλληλες δομές φροντίδας για τη στήριξή τους. Τόνισε δε χαρακτηριστικά ότι το κράτος έκανε την ευάλωτη ομάδα ανθρώπων και κυρίως γυναικών ένα παλάτι απαξίωσης και τσαλαπατήματος.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.