Αργούν οι απαλλοτριώσεις για το δρόμο Δερύνειας – Σωτήρας

Το περίπλοκο ζήτημα των απαλλοτριώσεων έχει απομείνει ως η μοναδική εκκρεμότητα για την προκήρυξη των προσφορών για την αναβάθμιση του δρόμου Δερύνειας – Σωτήρας. Οι Τοπικές Αρχές έχουν διαβεβαιώσεις από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ότι οι προσφορές θα προκηρυχθούν εντός του 2019, κάτι όμως που μένει να αποδειχθεί καθώς είναι γνωστό πόσο χρονοβόρα είναι η διαδικασία των απαλλοτριώσεων.

Η προκήρυξη των προσφορών εκκρεμεί εδώ και δύο χρόνια, αφού υπήρξε πρόβλημα και με τη μελέτη για την αντικατάσταση του αγωγού υδατοπρομήθειας. Για το πρόβλημα αυτό τουλάχιστον έχει λυθεί το θέμα της χρηματοδότησης με την εξεύρεση επιπρόσθετου κονδυλίου, όπως έχουν ενημερωθεί οι δύο δημοτικές Αρχές.

Πρόκειται για επιπρόσθετο κονδύλι 1,5 εκατομμυρίων ευρώ που θα χρησιμοποιηθεί για αντικατάσταση του αγωγού της υδατοπρομήθειας, ο οποίος είναι κατασκευασμένος από αμίαντο, από καινούργιο αγωγό από ελατό χυτοσίδηρο, κάτι που έχουν ζητήσει οι ίδιοι οι Δήμοι Δερύνειας και Σωτήρας επικαλούμενοι τη φθορά του αγωγού, αλλά και ζητήματα δημόσιας υγείας από την επικινδυνότητα του αμιάντου.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.