Η Αριστερά αποχαιρέτησε τον Γιώργο Κωνσταντίνου Δίπλαρο

Η Αριστερά αποχαιρέτησε τον Γιώργο Κωνσταντίνου Δίπλαρο

Το Λαϊκό Κίνημα των Λειβαδιών και της Λάρνακας αποχαιρέτησε τον τιμημένο αγωνιστή Γιώργο Κωνσταντίνου Δίπλαρο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών. Η κηδεία τελέστηκε το περασμένο Σάββατο 19 Μαΐου και επικήδειο εκφώνησε ο βουλευτής Ανδρέας Πασιουρτίδης, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο ενός ανθρώπου που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στους ευγενικούς αγώνες της Αριστεράς. Ο Γιώργος Κωνσταντίνου Δίπλαρος γεννήθηκε στα Λειβάδια το 1939, σε φτωχή οικογένεια βιοπαλαιστών και τα βιώματα της εποχής τον οδήγησαν στις τάξεις του Λαϊκού Κινήματος. Στο ΑΚΕΛ εντάχθηκε το 1957, στα 17 του μόλις χρόνια και στη συνέχεια υπηρέτησε και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Είχε επίσης πολύπλευρη δράση στο συνεργατικό κίνημα από την ηλικία των 21 χρόνων συμβάλλοντας στην ίδρυση και ανάπτυξη της Συνεργατικής Πιστωτικής Εταιρείας Λειβαδιών, διατελώντας μέλος της επιτροπής της για 31 χρόνια, από το 1960 μέχρι το 1991. Από το 1991 μέχρι το 2006 διετέλεσε επίσης πρόεδρος της ΣΠΕ Λειβαδιών, δείγμα της αναγνώρισης που τύγχανε από τους συγχωριανούς του, ενώ κατάφερε να υλοποιήσει και το μεγάλο στόχο της ζωής του, που ήταν η ανέγερση του νέου οικήματος της ΣΠΕ.

Ως ελάχιστη αναγνώριση αυτής του της αφοσίωσης, ο Γιώργος Κωνσταντίνου Δίπλαρος τιμήθηκε το 2006 για τα 50 χρόνια συνεχούς προσφοράς του στο κόμμα από τον τότε Γ.Γ. του ΑΚΕΛ και μετέπειτα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Απευθύνοντας το ύστατο χαίρε, ο Α. Πασιουρτίδης εξήρε τις αρετές και το μεγαλείο ψυχής του εκλιπόντος αναδεικνύοντας το ήθος, την εντιμότητα, την ειλικρίνεια και ευθύτητα του λόγου του και την προσφορά του στην ευημερία των ανθρώπων. «Αυτός ήταν ο Γιώργος Κωνσταντίνου Δίπλαρος. Ένας γνήσιος Ακελιστής, ένας αγνός ιδεολόγος, ένας άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του από όπου και αν πέρασε», τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ.

Εκ μέρους της οικογένειας επικήδειο εκφώνησε ο εγγονός του εκλιπόντος, Σπύρος, ο οποίος μίλησε για τη μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε ο παππούς του.

Τάσος Περδίος

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy