Η Αριστερά: τοποθετήσεις για την επικαιρότητα

José Gusmão

ΕΚΤ: Ρίχνει την ευρωπαϊκή οικονοµία σε ύφεση

Οι ευρωβουλευτές έδωσαν απάντηση στις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας: Αυξήστε τους µισθούς, όχι τα επιτόκια. Η πολιτική της ΕΚΤ τροφοδοτεί τον πληθωρισµό αυξάνοντας συνεχώς τα επιτόκια. Είναι καιρός να επανασχεδιαστεί το σύστηµα που ωθεί τους ανθρώπους στη φτώχεια. Αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία πρέπει να εφαρµόσουν πολιτικές που δίνουν έµφαση στη σταθερότητα, την κοινότητα και τη βιωσιµότητα, έτσι ώστε οι άνθρωποι να απολαµβάνουν τα οφέλη της σκληρής δουλειάς τους αντί να καταπιέζονται από ψηλούς λογαριασµούς και χαµηλά εισοδήµατα.

 

Özlem Demirel

Σεισµοί σε Τουρκία και Συρία

Οποιαδήποτε κυβέρνηση θα συγκλονιζόταν µπροστά σε µια τόσο µεγάλη καταστροφή. Αλλά αυτό για το οποίο εξοργίζονται οι άνθρωποι είναι το γεγονός ότι το καθεστώς της Τουρκίας δεν συνειδητοποιεί ότι οι δικές του δοµές είναι ανεπαρκείς και ότι εξακολουθεί να εµµένει σε γραφειοκρατικά εµπόδια που εξυπηρετούν µόνο τους δικούς του πολιτικούς υπολογισµούς. Πρέπει να κινητοποιήσουµε κάθε είδους βοήθεια. Η ΕΕ πρέπει να διασφαλίσει ότι η βοήθεια στη Συρία και την Τουρκία φθάνει γρήγορα και αποτελεσµατικά στους πληγέντες.

 

Martin Schirdewan

Βιοµηχανικό Σχέδιο Πράσινης Συµφωνίας

Ενόψει των φορολογικών ελαφρύνσεων στις ΗΠΑ, δεν πρέπει να αφήσουµε τις εταιρείες να βάζουν το πιστόλι στο δικό µας κεφάλι. Η ΕΕ δεν πρέπει να χρηµατοδοτεί τις µεγάλες βιοµηχανίες και τους µετόχους τους χωρίς αυστηρούς όρους. Χρειαζόµαστε µια στοχευµένη και ενεργή βιοµηχανική πολιτική. Οι επενδύσεις και οι επιδοτήσεις για µια βιοµηχανία χωρίς άνθρακα πρέπει να συνδέονται µε τις κοινωνικές συνθήκες για καλή εργασία. Και ενόσω διαρκούν οι επιχορηγήσεις, πρέπει να σταµατήσει η διανοµή µερισµάτων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.