Άριστος Δαμιανού: «Εκκολαπτήριο θεσμικής διαπλοκής η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ»

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού δε μπορεί να δώσει λύσεις και να καταπολεμήσει τη διαφθορά, από τη στιγμή που είναι η ίδια μέρος του προβλήματος και είναι εκκολαπτήριο θεσμικής διαπλοκής τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι είδαμε δυο πρώην Υπουργούς να μαλώνουν για το ποιος φταίει περισσότερο για το επενδυτικό πρόγραμμα. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι την ώρα που βυθίζεται το καράβι και κάποιοι προσπαθούν να σώσουν τον εαυτό τους, προφανώς υπάρχει πρόβλημα. Πρόσθεσε ότι οι εικόνες του βίντεο του Αλ Τζαζείρα είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της όλης υπόθεσης με το πάρτι «χρυσών» διαβατηρίων. Τόνισε δε ότι είναι καλά να κοιταχθούν στον καθρέφτη του ΔΗΣΥ γιατί μπορεί να τους βολεύει να επικεντρώνονται στον τέως βουλευτή του ΑΚΕΛ, αλλά σημείωσε ότι ο πρόεδρος της Βουλής που είναι σάρκα της σαρκός του Συναγερμού ξεχνιέται.

Επίσης είπε ότι μέσα από το ξεχείλωμα των κριτηρίων οι κυβερνώντες έδωσαν την ευκαιρία σε δικηγορικά γραφεία να επωφεληθούν αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και αυτό είναι ο ορισμός θεσμικής διαπλοκής. Όπως είπε αντί να πήγαιναν σπίτι τους, έχουν και τα μούτρα να μιλούν για το βίντεο της ντροπής, το οποίο είναι κλάσμα μεγαλύτερης εικόνας που οι ίδιοι δημιούργησαν. Επίσης τόνισε ότι αποδεδειγμένα ο μπροστάρης της διαπλοκής είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεν χρειάζεται να τους το πει και η διερευνητική επιτροπή.

Πρόσθεσε ότι δεν αναμένουν κάτι σημαντικό από την κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ γιατί όπως είπε όλες τους οι ενέργειες οδηγούν προς τη συσκότιση και όχι προς τη διαφάνεια.

Παράλληλα, ο κ. Δαμιανού ανέφερε ότι άλλο ένα ψέμα που είπε ο κ. Δίπλαρος είναι ότι η Βουλή σε τέσσερις περιπτώσεις αυστηροποίησε τα κριτήρια για τις πολιτογραφήσεις. Πρόσθεσε ότι μέσα από μια συμπαιγνία της τελευταίας στιγμής, δόθηκε η δυνατότητα για προφορικές τροπολογίες και με ευκαιριακή πλειοψηφία ξεχειλώθηκαν ξανά τα κριτήρια προς όφελος των developers. Ας μην λένε οι κυβερνώντες, τόνισε, ότι πρωτοστάτησαν στις αυστηροποίηση αλλά σημείωσε ότι όποτε  γινόταν προσπάθεια αυστηροποίησης των κριτηρίων ένα αόρατο χέρι οδηγούσε συμφέροντα διαφόρων πλευρών στο χαλάρωμα των κριτηρίων με αποτέλεσμα το όνομα της ΚΔ να έχει λαβωθεί από τους χειρισμούς της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Επίσης, ο Άριστος Δαμιανού τόνισε ότι ήδη υπάρχουν παραδοχές για διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.