ΑΡΙΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: «Οραμα μου η αναγέννηση της Πάφου»

Ενα νέο πνεύμα και μια νέα προσέγγιση στην πολιτική διαχείριση του δήμου Πάφου και στις σχέσεις του δημάρχου της πόλης με τους δημότες κουβαλά η υποψηφιότητα του Αριστου Βασιλειάδη. Ισως αυτός να είναι ένας ακόμα λόγος γιατί η υποψηφιότητα Βασιλειάδη δεν στηρίζεται μόνο από τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, αλλά λαμβάνει στήριξη και από άλλα οργανωμένα σύνολα και φορείς της Πάφου όπως ο Λαογραφικός Ομιλος Πάφου και η Οργάνωση Αντιστασιακών Πάφου. Ο υποψήφιος διεκδικεί με αξιώσεις τη δημαρχία της Πάφου όχι μόνο γιατί έχει τη στήριξη μαζικών φορέων, αλλά γιατί φιλοδοξία και προτεραιότητά του είναι μαζί με όλους «να φέρουμε την κάθαρση και την εξυγίανση στο δήμο, για μια νέα αρχή, μια καθαρή Πάφο».

Συνέντευξη στη ΝΙΚΗ ΚΟΥΛΕΡΜΟΥ

Γιατί ένας τεχνοκράτης όπως εσείς να αφήσει την ασφάλεια της επιχείρησής του και τη θαλπωρή της οικογένειάς του για να αναλάβει βαριές ευθύνες όπως είναι η δημαρχία;

Γιατί αγαπώ την Πάφο. Σε όλες τις δύσκολες περιόδους που έχει περάσει η πατρίδα μας και ειδικά η πόλη μου, η Πάφος, ήμουν πάντα παρών και συμμετείχα ενεργά στην αντιμετώπιση των δυσκολιών. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνά και πάλι η πόλη μου, δεν μπορούσα να είμαι απών. Η αγάπη για την πατρίδα και η θέληση για ανιδιοτελή προσφορά στην πόλη μου είναι για μένα πάνω από την ασφάλεια της εργασίας μου και τη θαλπωρή της οικογένειάς μου. Επιπλέον, το συγκινητικό κάλεσμα πολλών συμπολιτών μου, από όλους τους πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους, να ηγηθώ της προσπάθειας για αναγέννηση της Πάφου, ήταν για μένα πρόταση τιμής αλλά και ευθύνης. Η αγάπη μου για την πόλη μας δεν μου επέτρεπε να αρνηθώ το κάλεσμα των συμπολιτών μου.

Υπάρχει ή όχι σύγκρουση ανάμεσα στην ανεξαρτησία της υποψηφιότητάς σας και τη στήριξή σας από τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ;

Ασφαλέστατα όχι! Εχω καταθέσει μια καθαρά ανεξάρτητη υποψηφιότητα, με δικό μου πρόγραμμα και δικό μου όραμα για την πόλη μας. Καταθέτοντας την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου ενώπιον των πολιτών της Πάφου, ξεκαθάρισα από την αρχή ότι αυτή απευθύνεται σε όλους τους συνδημότες μου, από όποιο πολιτικό ή κομματικό χώρο και αν προέρχονται. Είναι προφανές ότι τα κόμματα που έχετε αναφέρει θεωρούν ότι η δική μου ανεξάρτητη υποψηφιότητα, το δικό μου πρόγραμμα και όραμα για την πόλη μας, καλύπτουν τις προδιαγραφές και τα κριτήρια που έχουν θέσει στην επιλογή του καταλληλότερου για να ηγηθεί της πόλης σε αυτές τις ομολογουμένως αντίξοες συνθήκες. Η επιλογή τους με τιμά και εκφράζω τις ευχαριστίες μου γι’ αυτό.

Να μου επιτρέψετε όμως να αναφέρω ότι η ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου δεν στηρίζεται μόνο από τα τρία αυτά κόμματα, αλλά λαμβάνει στήριξη και από άλλα οργανωμένα σύνολα και φορείς της Πάφου όπως ο Λαογραφικός Ομιλος Πάφου και η Οργάνωση Αντιστασιακών Πάφου. Είμαι βέβαιος ότι στην πορεία μέχρι τις εκλογές η υποψηφιότητά μου θα αγκαλιαστεί και από άλλους φορείς και σύνολα. Και ο λόγος είναι απλός: Η ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου στοχεύει στην ενότητα και συναίνεση για αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων. Δηλώνω ξεκάθαρα ότι δεν είμαι σε αντιπαράθεση με κανένα. Δεν έχω προσωπικές ατζέντες και φιλοδοξίες. Δεν είμαι πολιτικός, είμαι τεχνοκράτης.

Δύο δεδομένα- η διαφθορά όπως αποκαλύφθηκε από το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ από τη μια και η απαξίωση των κομμάτων και των θεσμών από την άλλη- δεν είναι αντικίνητρα για να διεκδικείτε να ηγηθείτε μιας προσπάθειας με όλους μαζί τους συνδημότες για καθαρή Πάφο;

Θα επαναλάβω κάτι που σας είπα και προηγουμένως. Η αγάπη μου για την πόλη μας και η θέλησή μου για προσφορά, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, είναι πάνω από όλα. Οποια αντικίνητρα και εάν υπάρχουν, δεν μπορούν να συγκριθούν με το κίνητρο της αγάπης και της θέλησης για προσφορά στην πόλη μας. Εκφράζω τη βεβαιότητα ότι από τις 12 Ιανουαρίου δήμαρχος, δημοτικό συμβούλιο, προσωπικό του δήμου, πολιτικές δυνάμεις, οργανωμένα σύνολα, κινήσεις, φορείς και όλοι οι δημότες της πόλης μας θα βρεθούμε μαζί στην ίδια έπαλξη για μια νέα αρχή και για μια καθαρή Πάφο. Ολοι μαζί να φέρουμε την κάθαρση και την εξυγίανση στο δήμο. Ολοι μαζί να μπορέσουμε να αναστρέψουμε το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην πόλη και έχει απλώσει τα πλοκάμια του παντού. Και, κυρίως, όλοι μαζί να οδηγήσουμε και πάλι την Πάφο στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την ευημερία των κατοίκων της.

Περιγράψετε μας, παρακαλώ, το όραμά σας για την Πάφο του αύριο.

Όραμά μου είναι όλοι μαζί, ενωμένοι να κερδίσουμε πίσω την Πάφο μας. Γιατί δεν είναι τούτη η Πάφος μας! Η Πάφος μας, δεν είναι τα σκάνδαλα, δεν είναι μεμονωμένοι οι καταχραστές, δεν είναι οι μεμονωμένοι κλέφτες. Η Πάφος μας είναι οι απλοί και φιλόξενοι άνθρωποί της. Είναι ο πανάρχαιος πολιτισμός της. Είναι η Ιστορία της σε βάθος αιώνων. Είναι η αγριεμένη θάλασσα και η πανέμορφη φύση της. Η Πάφος μας είναι οι εθνικοί και κοινωνικοί αγώνες της. Είναι η προσήλωσή της στη δημοκρατία και τη νομιμότητα. Είναι η ομορφότερη πόλη της Κύπρου. Η Πάφος μας, είναι ο τόπος μας.

Κερδίζοντας πίσω την πόλη μας, όλοι μαζί θα θέσουμε τα θεμέλια για το αύριο για μια νέα αρχή, για μια Πάφο, που θα είμαστε και πάλι όλοι περήφανοι για αυτήν! Μια νέα αρχή που πρώτιστο στόχο θα έχει την υλοποίηση του μεγάλου οράματος για μια πετυχημένη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017, που θα μετατρέψει την Πάφο σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Με σύγχρονα έργα υποδομής, έχοντας ως βάση την πράσινη ανάπτυξη.

Με σύγχρονο οδικό δίκτυο. Με αναβάθμιση των παραμελημένων περιοχών του δήμου. Με πλήρη εφαρμογή των κανόνων χρηστής διοίκησης σε όλα τα επίπεδα. Με εκσυγχρονισμό στη λειτουργία του δήμου. Με ανθρώπινη προσέγγιση στις σχέσεις δήμου και πολιτών. Με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Με ολοκληρωμένο σχέδιο για τουριστική ανάπτυξη.

Μπορείτε να πετύχετε αυτούς τους δύσκολους στόχους μέσα σε δύο χρόνια που απέμειναν για την ολοκλήρωση της θητείας του παρόντος δημοτικού συμβουλίου;

Πιστεύω πως ναι. Δεν θέλω να δίνω μεγάλες υποσχέσεις στους συνδημότες μου. Εκείνο όμως που μπορώ να τους εγγυηθώ, με μεγάλη βεβαιότητα, είναι ότι με συναίνεση, συνεργασία, ενότητα και αποτελεσματικότητα είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστώ με όλους τους συνεργάτες μου εντός και εκτός δήμου, αλλά και με όλους τους συμπολίτες μας.

Ποια είναι τα εχέγγυα που κουβαλά η υποψηφιότητα Αριστου Βασιλειάδη για την επιτυχία σας αν και εφόσον οι δημότες της Πάφου σάς τιμήσουν με την ψήφο τους;

Πρώτο, η πολύχρονη επαγγελματική μου εμπειρία μου, σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο, σε μεγάλους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, το ακαδημαϊκό μου υπόβαθρο και κυρίως η αγάπη και η θέλησή μου για την πόλη μας.

Δεύτερο, δηλώνω δημόσια ότι δεν έχω προσωπικές ατζέντες και φιλοδοξίες. Η δημαρχία της πόλης μας θα είναι για μένα ένας σκληρός αγώνας προσφοράς. Δεν θα χρησιμοποιηθεί ως εφαλτήριο για άλλες πολιτειακές θέσεις, όπως επεδίωξαν και επιδιώκουν οι κομματικοί υποψήφιοι αυτών των εκλογών. Σκέψη μου και αγωνία μου θα είναι η αναγέννηση της Πάφου και όχι η προσωπική μου ανέλιξη.

Τρίτο, δεν είμαι μέρος του ευρύτερου κατεστημένου και των όποιων κυκλωμάτων έχουν στηθεί. Δεν είμαι σε διάσταση με κανένα και ειδικά με τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Η δική μου δημαρχία εγγυάται από τώρα τη συνεργασία και τη συναίνεση όλων των δυνάμεων και των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Ο Δήμος Πάφου θα παύσει να είναι πολιτική αρένα.

Τέλος θα είμαι ένας πραγματικά ανεξάρτητος, τεχνοκράτης δήμαρχος και ως τέτοιος θα λειτουργήσω στο δήμο. Δεν είχα, δεν έχω και δεν θα επιδιώξω να έχω το όποιο κομματικό αξίωμα.

Ποιος είναι ο Αριστος Βασιλειάδης

* Γεννήθηκε στην Πάφο το 1954. Είναι γιος του πρώην βουλευτή Πάφου Νίκου Βασιλειάδη.
* Είναι παντρεμένος με την Ελένη Παπαγεωργίου με την οποία έχει τρία παιδιά.
* Από το 2005 ζει και εργάζεται στην Πάφο στο λογιστικό – ελεγκτικό γραφείο Nicos A. Vassiliades & Sons Ltd.
* Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της ΣΕΚΟ ΠΑΦΟΥ.
* Επίτιμος πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Πάφου.
* Αποφοίτησε με άριστα από το Οικονομικό Λύκειο Πάφου.
* Υπηρέτησε την Εθνική Φρουρά (1972-1974) ως αξιωματικός.
* Είναι απόφοιτος του London School of Economics & Political Science, μέλος του Institute of Chartered Accountants of England & Wales και του Association of Chartered Certified Accountants.
* Ορκωτός λογιστής στην Price Waterhouse στο Λονδίνο (1979-1984).
*Ανώτατο στέλεχος των οικονομικών υπηρεσιών του Ομίλου Εταιρειών Λάτση ( 1984-1996).
* Υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του ομίλου J&P (1997-1999).
* Οικονομικός διευθυντής σε διάφορους ομίλους και εταιρείες στην Ελλάδα, Αγγλία και άλλες χώρες (1999-2005).

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.