Αρνείται ότι μίλησε για μπλόφα των Τούρκων στην Αμμόχωστο, ο Ν. Χριστοδουλίδης

Ο υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας χθες στον Άστρα ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν φέρει ευθύνη για τις ιδέες περί δύο κρατών. Απαντώντας στις εναντίον του επικρίσεις για το θέμα της Αμμοχώστου, ότι δηλαδή είχε χαρακτηρίσει ως πυροτέχνημα τις τουρκικές δηλώσεις για το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της πόλης, ισχυρίστηκε ότι δεν είπε κάτι τέτοιο αλλά ότι αναφερόταν στον Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος, όπως είπε, εισήλθε πρώτος στην περιοχή της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων για προεκλογικούς σκοπούς. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος ως Υπουργός Εξωτερικών είχε ξεκαθαρίσει ότι οι κινήσεις της Τουρκίας στα Βαρώσια ούτε υποτιμούνται ούτε υποβαθμίζονται.

Σε ό,τι αφορά τη θέση του για τη λύση του Κυπριακού, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού ξεφεύγει από το συμφωνημένο πλαίσιο, είναι για τον ίδιο μια αρνητική εξέλιξη. Ερωτηθείς για το θέμα της διαπλοκής και της διαφθοράς στην Κύπρο, ο υποψήφιος αναγνώρισε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Απέφυγε να σχολιάσει τις ευθύνες της κυβέρνησης Αναστασιάδη, λέγοντας ότι πρόκειται για μια «συστημική διαχρονική στρέβλωση».


Ο Ν. Χριστοδουλίδης σχολιάζοντας το ότι δηλώνει Συναγερμικός, είπε ότι δεν αποτελεί προϋπόθεση η άρνηση της κομματικής πεποίθησης και πιστεύω του οποιουδήποτε για να ταυτιστεί με τη δική του προσπάθεια.

 

 

Αναμένοντας το χρίσμα από το ΑΚΕΛ συνεχίζει τις επαφές του ο Α. Μαυρογιάννης

Στην τελική ευθεία της έγκρισης της υποψηφιότητας του ανεξάρτητου υποψήφιου για τις προεδρικές εκλογές, Ανδρέα Μαυρογιάννη, βρίσκεται το ΑΚΕΛ. Αύριο στις 3 το απόγευμα συνέρχεται η Κ.Ε. του κόμματος για να μελετήσει τα αποτελέσματα των συζητήσεων και της μυστικής ψηφοφορίας που έγινε στις Κομματικές Ομάδες Βάσης και να οριστικοποιήσει την τελική εισήγησή της προς την παγκύπρια συνδιάσκεψη. Παράλληλα ο κ. Μαυρογιάννης συνεχίζει τις επαφές του με προσωπικότητες και οργανωμένα σύνολα, ενώ οι επαφές αυτές θα εντατικοποιηθούν εφόσον πάρει το χρίσμα στις 5 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.