Αρνήθηκε εκ νέου το Τμ. Πολεοδομίας να καταθέσει στην Επ. Προσφύγων την έκθεση για τις ακατάλληλες 43 πολυκατοικίες

Και σήμερα αρνήθηκε το Τμήμα Πολεοδομίας να καταθέσει στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής την έκθεση αναφορικά με τις 43 πολυκατοικίες σε προσφυγικούς συνοικισμούς που είναι ακατάλληλες.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κέττηρος είπε πως έχουν τιτλοποιήσει διαμερίσματα σε ακατάλληλες πολυκατοικίες και μετακυλούν την ευθύνη στους κατοίκους των διαμερισμάτων. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν είναι δυνατόν, έλεος».

Ο κ. Κέττηρος τόνισε πως ζήτησαν από τον Διευθυντή της Πολεοδομίας να διαβιβάσει σήμερα στον Υπουργό Εσωτερικών την απαίτηση της Επιτροπής όπως ενημερωθούν οι κάτοικοι που διαμένουν σε αυτές και να λάβουν μέτρα για την ασφάλεια αυτών των ανθρώπων. Επίσης τόνισε χαρακτηριστικά πως οι προσφυγικές πολυκατοικίες «στέκουν» μόνο πάνω στις προσευχές των ανθρώπων. Ακόμα είπε πως ο κόσμος συνεχίζει να κατοικεί σε ακατάλληλες πολυκατοικίες και κανένας δε ξέρει πότε θα συμβεί το κακό. Επίσης ο κ. Κέττηρος τόνισε πως αυτή η μελέτη ξεκίνησε από το 2018 και ολοκληρώθηκε το 2020. Ακόμα είπε πως ο προηγούμενος Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής κρατούσε την έκθεση απόρρητη στα συρτάρια του ιδίου και του τμήματος πολεοδομίας.

Παράλληλα είπε πως ο νέος Υπουργός Κωνσταντίνος Ιωάννου όταν προέκυψε το θέμα ήταν το πρώτο ζήτημα για το οποίο ζήτησε ενημέρωση τηλεφωνικά από την Επιτροπή αλλά και από τον διευθυντή της Πολεοδομίας, ενώ του παραδόθηκε και η μελέτη.

Ο Νίκος Γεωργίου του ΔΗΣΥ τόνισε πως πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα η πολιτεία. Πρόσθεσε ότι θα παρακολουθούν το θέμα με επιτόπιες επισκέψεις.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Μιχάλης Γιακουμή τόνισε πως πρέπει να εκπονηθούν οι απαραίτητες μελέτες έτσι ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την αντισεισμική αναβάθμιση των προσφυγικών οικισμών.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα κλήθηκε για να παρευρεθεί στην Επιτροπή Προσφύγων ο νέος Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy