Αρνήθηκε να παραστεί στο ΡΙΚ ο Πρόεδρος της ΕΣΚ λόγω του περιστατικού λογοκρισίας

Σάλο έχει προκαλέσει το νέο περιστατικό λογοκρισίας στο ΡΙΚ με τον δημοσιογράφο του Ιδρύματος, Ντίνο Φοινικαρίδη να παραιτείται εξαιτίας της παρέμβασης.

Όπως αποκάλυψε σήμερα η «Χαραυγή», ενώ ήταν προγραμματισμένο χθες στη μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ να τοποθετηθούν ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και ο βουλευτής Κωστής Ευσταθίου, υπήρξε παρέμβαση από ανώτερο στέλεχος του ΡΙΚ πέντε λεπτά πριν την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κωστή Ευσταθίου με την απαίτηση να ακυρωθεί η παρέμβαση του βουλευτή.

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια εν ώρα ζωντανού προγράμματος προκάλεσε την αντίδραση του παρουσιαστή, δημοσιογράφου της εκπομπής Ντίνου Φοινικαρίδη, ο οποίος υπέβαλε γραπτώς την παραίτησή του.

Αρνήθηκε να παραστεί ο πρόεδρος της ΕΣΚ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών, Γιώργος Φράγκος ο οποίος ήταν καλεσμένος σήμερα στην εκπομπή «Από Μέρα σε Μέρα» με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Τύπου, όταν πληροφορήθηκε το περιστατικό λογοκρισίας ακύρωσε την παρουσία του στο Ίδρυμα. Με ανάρτηση του στο twitter ανέφερε πως το περιστατικό συνιστά παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου και της δημοσιογραφίας και κατήγγειλε δημόσια το περιστατικό.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy