Αρνητικά τα τέστ δημοτών και εργαζομένων της Γεροσκήπου

Aρνητικά είναι και τα 112 τεστ στα οποία υποβλήθηκαν δημότες και πολίτες, που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Γεροσκήπου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μιχάλη Παυλίδη.


Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παυλίδης είπε πως η δειγματοληψία που διενήργησε ο Δήμος Γεροσκήπου ήταν στοχευμένη και όλα τα τεστ ήταν αρνητικά, εκφράζοντας την ικανοποίηση του.

Όπως εξήγησε, στη δειγματοληψία συμμετείχαν εκτός των υπαλλήλων του Δήμου Γεροσκήπου, εργαζόμενοι στις υπεραγορές, σε take away και φούρνους της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου είπε πως το κόστος των διαγνωστικών τεστ στους υπαλλήλους του Δήμου το επωμίστηκε η τοπική αρχή, εξ` ολοκλήρου.
Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στη δειγματοληψία για τον κορωνοϊό κατέβαλαν μόνο 50 ευρώ ενώ το υπόλοιπο ποσό επωμιζόταν ο Δήμος Γεροσκήπου .

Ο κ. Παυλίδης αναφέρθηκε και σε επιστολή που απέστειλε χθες στον Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Νίκο Πενταρά με θέμα τη διανομή κατ’ οίκον του Αγίου Φωτός το βράδυ της Ανάστασης στη Γεροσκήπου.


Ο κ. Παυλίδης σημείωσε πως η απάντηση που έλαβε από τον κ. Πενταρά ήταν αρνητική, αφού όπως εξήγησε, “το διάταγμα δεν εκδίδεται από τον Αστυνομικό Διευθυντή , αλλά από την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο”. Ως εκ τούτου είπε ο κ. Πενταράς δεν έχει το δικαίωμα ο ίδιος και δεν μπορεί να παραχωρήσει οποιαδήποτε έγκριση για το αίτημα του Δ. Γεροσκήπου.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου κάλεσε επίσης τον Δήμαρχο Γεροσκήπου για την ικανοποίηση οποιουδήποτε αιτήματος να αποταθεί στο αρμόδιο Υπουργείο.

Σημειώνεται πως την πρόταση για την κατ’ οίκον διανομή του Αγίου Φωτός στους πιστούς στη Γεροσκήπου, κατέθεσε ενώπιον της δημοτικής αρχής δημοτικός σύμβουλος.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.