Αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αστυνομική βία

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ αλλά και η Αστυνομία συνεχίζουν να αρνούνται να αναλάβουν τις πολιτικές ευθύνες που τους αναλογούν για την υπέρμετρη άσκηση βίας από μέλη της Αστυνομίας στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διεξήχθη το Σάββατο.

Παράλληλα και ενώ οι ανακρίσεις για την υπέρμετρη βία της Αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη και με σχετικό φωτογραφικό υλικό να έχει κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση τα μέλη της Αστυνομίας δεν επιχείρησαν να καταστείλουν τη διαμαρτυρία του περασμένου Σαββάτου, παρά μόνο όταν αυτή εξελίχθηκε σε οχλαγωγία.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να αναφερθεί στα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου, ο κ. Ανδρέου ανάφερε ότι η Αστυνομία έχει αστυνομεύσει σωρεία εκδηλώσεων και ειδικά κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, συνεπεία των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, για να προσθέσει ότι «σε πολλές περιπτώσεις τα μέλη της Αστυνομίας έχουν επιδείξει ανοχή με δεδομένο ότι οι διαμαρτυρίες ήταν ειρηνικές και δεν απειλείτο η ζωή ή η περιουσία συμπολιτών μας».

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα ληφθούν από την Αστυνομία για την εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, ο κ. Ανδρέου είπε ότι «σήμερα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στην Αστυνομία ώστε να ληφθούν αποφάσεις για το χειρισμό της εκδήλωσης».

Υπενθυμίζεται ότι η ηθοποιός Πόπη Αβραάμ, σε ανοικτή επιστολή προς τον ΠτΔ, έκανε λόγο για αχρείαστη και αδιανόητη άσκηση βίας απέναντι σε ανθρώπους που τηρούσαν τα μέτρα προστασίας.

Διερωτήθηκε γιατί δεν στάλθηκαν οι ίδιοι αστυνομικοί όταν στη Στασικράτους έτρωγαν, έπιναν και χόρευαν εκατοντάδες πολίτες μπροστά από στημένους πάγκους, σε μαγαζιά που ανήκουν συμπτωματικά σε αξιωματούχους…

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.