Θέα/ Ορίζοντας
«Around About» της Tanya Paleeva στη Γκαλερί Μορφή
Η Tanya Paleeva παρουσιάζει την πρώτη της ατομική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Around About», στην Γκαλερί Μορφή, στη Λεμεσό. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 17 Μαρτίου στις 5μ.μ. ενώ η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή όλο το σαββατοκύριακο, μέχρι και την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, με ελεύθερη είσοδο.
Η Tanya είναι απόφοιτος του Shchukin Theatre Institute, και έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο Θέατρο Vakhtangov και στη Σχολή Μοντέρνου Δράματος της Μόσχας. Έχει σκηνοθετήσει 4 ταινίες μικρού μήκους και έχει εμφανιστεί σε ταινίες που έχουν προβληθεί σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.
Σχετικά με την έκθεση η Tanya Paleeva αναφέρει: «Δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο από τον άνθρωπο, είπε ο Τσέχωφ. Και συμφωνώ μαζί του. Η έκθεσή μου αφιερώνεται στον άνθρωπο και στην ομορφιά του ανθρωπίνου είδους. Μέσα από τις φωτογραφίες μου δηλώνω την αγάπη μου για τη ζωή. Εκείνη τη ζωή που συμβαίνει εδώ και τώρα. Τη ζωή που κάποτε θέλω να σταματήσει και κάποιες φορές να τρέξει πιο γρήγορα. Τη ζωή την απλή, που της αρέσει να προσποιείται πως είναι περίπλοκη».
H Tanya τράβηξε όλες τις φωτογραφίες στο κινητό της τηλέφωνο. Σε διαφορετικά μέρη του κόσμου. «Άρχισα να καταγράφω τη ζωή σε φωτογραφίες όταν οι φίλοι μου μού χάρισαν το πρώτο μου iPhone. Ένιωθα σαν να κοιτάω μέσα από την κλειδαρότρυπα της ζωής καθώς ένα μεγάλο μέρος της επαγγελματικής μου ενασχόλησης είναι η παρατήρηση του ανθρώπου, και η ανάλυση της συμπεριφοράς του. Για μένα η φωτογραφία είναι διαλογισμός. Ένα ταξίδι στον εαυτό μου μέσα από τον κόσμο. Πολλές φορές η κάμερα μπορεί να δει περισσότερα από το ανθρώπινο μάτι και αυτό το βρίσκω αληθινά θαυμαστό.»
Γκαλερί Μορφή, Λεμεσός
Παρασκευή, 17 Μαρτίου: 17:00-22:00
Σάββατο, Κυριακή 18 και 19 Μαρτίου: 10:00-13:00 και 16:30-21:00
Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News
Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.