Αρθρογράφος κατηγορεί τον Ερντογάν για τεχνάσματα στον Πούτιν στο ΊντιμπλΑρθρογράφος κατηγορεί το Ερντογάν ότι εφαρμόζει τεχνάσματα απέναντι στον Πούτιν για το Ίντιμπλ

 

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα T-24 (26.02.20) αναδημοσιεύει άρθρο του Τούρκου αρθρογράφου Μουράτ Γετκίν ο οποίος γράφει ότι ο Ερντογάν εφαρμόζει πλέον τα πετυχημένα πολιτικά τεχνάσματα που εφάρμοσε στους Αμερικάνους και απέναντι στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαδιμήρ Πούτιν, με αμφίβολα όμως αποτελέσματα.

«Αυτή η πολιτική (που εφαρμόζει ο Ερντογάν) ανταποκρίνεται στον αγγλικό όρο «Brinkmanship», που σημαίνει πηγαίνω πίσω στον πόλεμο, είμαι πεισματάρης (επιμένω) και αποσύρομαι την τελευταία στιγμή. Ωστόσο, τώρα υπάρχει διαφορά σε σχέση με τους Αμερικανούς. Ο Πούτιν, όπως και ο Ερντογάν, είναι ειδικός σε αυτή την κατάσταση. Το δεύτερο, όντας σύμμαχος του ΝΑΤΟ ο Ερντογάν κατάφερε να πάρει την υποστήριξη της Ρωσίας στην Συρία, όταν εφάρμοσε αυτή την πολιτική στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ. Τώρα η κατάσταση είναι εντελώς η αντίθεση», σημειώνει ο αρθρογράφος και συμπληρώνει:

«Η Ρωσία επιθυμεί να πραγματοποιήσει πολυμερή συνάντηση, όχι όμως με τους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, (όπως θέλει η Τουρκία) αλλά με τους εταίρους της Αστάνα».