Ακόμα ένα ρατσιστικό επεισόδιο σημειώθηκε πρόσφατα στον αέρα ενημερωτικής εκπομπής με αφορμή την είδηση ότι 100 άνθρωποι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια που ενοικίαζαν και έμειναν στο δρόμο.

Συγκεκριμένα, τηλεθεατής που πήρε τηλέφωνο στη μεσημβρινή εκπομπή του OMEGA με τον Ονούφριο Σωκράτους και τον Χρήστο Γεωργίου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των παρουσιαστών, όταν προχώρησε σε ρατσιστικό οχετό κατά των ατόμων που διέμεναν στην πολυκατοικία -στην πλειονότητα τους μετανάστες- επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στο ΑΚΕΛ επειδή βρέθηκε στο σημείο για να βοηθήσει τους πρώην ενοίκους.

Ο τηλεθεατής δεν έμεινε εκεί ωστόσο λέγοντας «Ας τους πάρουν σπίτι τους αυτοί (του ΑΚΕΛ) να τους φιλοξενήσουν» για να συμπληρώσει «αν πάτε εσείς στη χώρα τους εκεί, πηγαίνετε σαν Χριστιανός εκεί να δούμε τι θα σας κάνουν, θα σας σφάξουν μέσα στο δρόμο».

Οι αναφορές του τηλεθεατή εξόργισαν τόσο τον παρουσιαστή Ονούφριο Σωκράτους όσο και τον Χρήστο Γεωργίου που εμφανώς εκνευρισμένοι απαίτησαν στον τηλεθεατή λέγοντας ότι «είναι αυτές οι μορφές ρατσισμού που οδήγησαν στην ανεκτικότητα και την ανοχή του κράτους».

Ο Ονούφριος Σωκράτους απευθυνόμενος στον τηλεθεατή, είπε «πολιτισμός είναι να επιδεικνύεις ότι εσύ είσαι ανώτερος σαν άνθρωπος και σαν κοινωνία» με τον Χρήστο Γεωργίου να προσθέτει ότι «πήγαμε πολλές φορές στις χώρες τους και μας φιλοξένησαν και δουλέψαμε και πριν το ’74 και μετά. Αυτή τη ρητορική δεν τη χρειαζόμαστε».

Ο τηλεθεατής με περίσσιο θράσος ρώτησε τον Χρήστο Γεωργίου «γιατί θίγεται» με τον Ο. Σωκράτους να του απαντάει «θίχτηκε γιατί θίγεται τον οποιονδήποτε άνθρωπο με αυτό τον τρόπο που τοποθετήστε. Δεν σας συγκίνησε η εικόνα ενός βρέφους (που είναι στο δρόμο). Από αυτή την εκπομπή κάνουμε σχεδόν κάθε εβδομάδα για τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι και σας πείραξε τώρα η εικόνα 100 ανθρώπων και ενός βρέφους που βρέθηκαν στο δρόμο; Ντροπή σας»!

Δείτε το απόσπασμα: