Ας ξεκινησουν να πληρώνουν εθελοντικάΜε πρόταση που θυμίζει ΕΛΑΜ σε περίοδο εκπτώσεων προχώρησαν δύο βουλευτές του ΔΗΚΟ, ο Παύλος Μυλωνάς και Μαρίνος Μουσιούττας σχετικά με προϊόντα τα οποία προέρχονται απο Τουρκία.

Συγκεκριμένα, οι δύο βουλευτές του ΔΗΚΟ θα φέρουν πρόταση νόμου με την οποία θα συζητήθεί στην αρμόδια επιτροπή στη βουλή η επιβολή δασμών σε προϊόντα που κατασκευάστηκαν ή προέρχοναι απο Τουρκία.

Σύμφωνα με τους εισηγητές,  θα πρέπει να επιβάλλονται δασμοί 50% κάτι που τους φέρνει σε επίπεδο ΕΛΑΜ σε περίοδο εκπτώσεων.

Γιατί; Επειδή ακριβώς την ίδια πρόταση είχε το αδελφό κόμμα της υπόδικης Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, το ΕΛΑΜ οπου ειχε εισηγηθεί το 2018 δασμούς 70% (πιο large σε δασμούς, όπως πιο large θεωρουν οτι κατέχουν την εθνικοφροσύνη – άτομα που δεν πάτησαν το πόδι τους στον στρατό, αλλά είναι άλλη ιστόρια) σε προϊόντα κατασκευασμένα ή προερχονται απο Τουρκία.

Βέβαια και οι του ΕΛΑΜ και οι ΔΗΚΟ ξεχνούν οτι η Τουρκία ειναι ένας απο τους πλέον σημαντικούς εταίρους στο εμπόριο – και οχι μόνο – με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν ομως επιμένουν για τους δασμούς, ας ξεκινήσουν εθελοντικά πληρώνοντας στο κράτος δασμούς 50% οι του ΔΗΚΟ και 70% οι του ΕΛΑΜ αντίστοιχα.

Βέβαια, αυτό που ισως αγγίζει τα όρια του λαϊκισμού στην προκειμένη περίπτωση ειναι οτι δεν μπορούν να επιβληθούν δασμοί σε εισαγωγή ενός προϊόντος στην Κύπρο απο χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού ήδη εχουν επιβληθεί δασμοί στην πρώτη χώρα εισαγωγής ενός προϊόντος.

Πέραν απο αυτό , αφού νιώθουν την ανάγκη να επιβάλουν δασμους, ας αυτοεπιβάλουν δασμούς στους εαυτούς τους και να συνεισφέρουν στα ταμεία του κράτους. Ας κοιτάξουν ποια προϊόντα τα οποια χρησιμοποιούν προέρχονται απο Τουρκία σε ρούχα,ηλεκτρικές συσκευές, αυτοκίνητα και εκατοντάδες άλλα πράγματα. Οταν τα βρουν ας ξεκινησουν να πληρώνουν εθελοντικά το κράτος τα επιπλέον χρήματα που αναλογούν στην αξία των προϊόντων.