Ασάφειες και αοριστίες για τα σχολεία της Λάρνακας

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.Υπόσχεται απαντήσεις σε νέα σύσκεψη στις 4 Δεκεμβρίου ο ΥΠΠ Κ. Χαμπιαούρης

Στο πλαίσιο της ασάφειας και της αοριστίας κινήθηκαν οι απαντήσεις που έδωσε χθες ο Υπουργός Παιδείας σε συνάντησή του με τη Σχολική Εφορεία Λάρνακας για την κατάσταση των σχολείων της Λάρνακας.

Στην παρουσία βουλευτών της επαρχίας, ο Κώστας Χαμπιαούρης ήταν σαφές ότι δεν ήταν σε θέση να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις επί συγκεκριμένων ερωτημάτων που τέθηκαν ενώπιόν του και περιορίστηκε τελικά στον ορισμό νέας, ευρύτερης σύσκεψης στις 4 Δεκεμβρίου 2018. Μέχρι τότε, δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθει με πιο συγκεκριμένο σχεδιασμό, με τους παράγοντες της πόλης να ζητούν άμεσο και μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό επί των τεράστιων προβλημάτων κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Λάρνακας.

Ενώπιον του Υπουργού τέθηκαν εκ νέου τα βασικότερα ζητήματα: Η επείγουσα ανάγκη μετακόμισης της Τεχνικής Σχολής Αγίου Λαζάρου σε καινούργιο σχολικό κτίριο, η ολοκλήρωση της ανταλλαγής με τη Διανέλλειο ώστε να περιέλθει η γη στην κυριότητα του Υπουργείου Παιδείας και να χρησιμοποιηθεί για ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου και η πορεία της εξαγγελίας για δημιουργία σχολών του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λάρνακα.

Επίσης, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου έθεσε επιτακτικά το ζήτημα της ανακατανομής του μαθητικού πληθυσμού τονίζοντας ότι κάποια σχολεία της Λάρνακας τα οποία θεωρούνται “ελίτ” παρουσιάζουν υπερπληθυσμό ενώ κάποια άλλα είναι σχεδόν άδεια. “Η Λάρνακα απαιτεί σχεδιασμό σε άμεση και μεσοπρόθεσμη βάση” υπογράμμισε ο κ. Γεωργίου. Ένα επιμέρους ζήτημα που συζητήθηκε επίσης είναι η ανάγκη μεταστέγασης του Μουσικού Γυμνασίου, επί του οποίου επίσης αναμένονται σαφείς απαντήσεις στις 4 Δεκεμβρίου. Στις δηλώσεις του, ο Υπουργός Παιδείας απάντησε με γενικολογίες ως προς τα προβλήματα των σχολείων: “Είναι τα γνωστά που όλοι έχουμε κατά νου. Αυτό στο οποίο έχουμε επικεντρωθεί σήμερα είναι το πώς προχωρούμε και πώς επιλύονται τα προβλήματα αυτά” ήταν η χαρακτηριστική δήλωσή του. Ερωτηθείς ξεχωριστά για το θέμα της Διανελλείου, υποστήριξε ότι γίνονται επαφές με τον Μητροπολίτη Κιτίου ο οποίος ενδεχομένως να παραστεί στη σύσκεψη της 4ης Δεκεμβρίου.

Επίσης, όπως είπε, έχουν γίνει συναντήσεις με εκπροσώπους του Υπουργείου Εσωτερικών, του Κτηματολογίου, με τον Μητροπολίτη και εκπροσώπους του, χωρίς όμως να μιλήσει συγκεκριμένα για τα αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων. Είπε μόνο ότι συζητείται και η ανταλλαγή αλλά και η αγορά.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.