«Ασχολείσαι με μια Φιλιππινέζα;» – Σοβαρές καταγγελίες του ανθρώπου που κατήγγειλε την εξαφάνιση

Σε σοβαρές καταγγελίες προέβη στον ΑΣΤΡΑ ο Λούης Κουτρουκίδης Πρόεδρος του συνδέσμου οικιακών βοηθών.

Διαβάστε επίσης: Φόνος Μιτσερού – Ιωνάς: Θα δούμε πως ενήργησε η Αστυνομία από τον Μάιο

Όπως ανέφερε, όταν εξαφανίστηκε η Μαίρη Ρόουζ με το παιδί της, την πρώτη φορά πήρε στον αριθμό 1460 για να μιλήσει με τον Αρχηγό της αστυνομίας του είπαν να πάει σε αστυνομικό σταθμό. Ωστόσο όταν πήγε στην αστυνομία, δεν μπορούσαν να δεχτούν την καταγγελία του γιατί δεν ήταν συγγενείς.

Διαβάστε επίσης: Τα όσα φριχτά είπε ο δολοφόνος – Έκανε έρωτα μαζί τους και μετά τις έπνιξε

Μάλιστα ο κύριος Κουτρουκίδης είπε ότι στην αστυνομία τον ρώτησαν πόσο χρονών είναι και όταν τους απάντησε ότι είναι 70, τότε του είπαν χαρακτηριστικά: και ασχολείσαι με μια Φιλιππινέζα; Σημείωσε επίσης ότι η αστυνομία θεωρούσε ότι μητέρα και κόρη έφυγαν από τα κατεχόμενα.

Ο κύριος Κουτρουκίδης ανέφερε πάντως ότι από την πρώτη στιγμή ο ίδιος επικοινώνησε με τηλεοπτικούς σταθμούς, έγραψε σε κάποιους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ αρθρογράφησε και στον Πολίτη, αλλά κανένας δεν έδωσε σημασία.

Όταν το πτώμα της Μαίρη Ροουζ εντοπίστηκε ο κύριος Κουτρουκίδης επικοινώνησε ξανά με τις αρχές και τότε η ανταπόκριση ήταν άμεση αφού του ζήτησαν καταθέσει εκ νέου και να παραδώσει ότι στοιχεία είχε στους ανακριτές.

Ο κύριος Κουτρουκιδης σημείωσε στο μεταξύ ότι άλλη μια νεαρή έχει εξαφανιστεί από τις 21 Ιουλίου του 2017 και η μητέρα της που διαμένει στη Λεμεσό την ψάχνει απεγνωσμένα.

Εγκληματική αδιαφορία

Για ανεπάρκεια και εγκληματική αδιαφορία από μέρους της αστυνομίας, έκανε λόγο στον ΑΣΤΡΑ ο νομικός Πατρίκιος Παύλου.
Ο κύριος Παύλου τόνισε ότι εξοργίζουν τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν ήταν απλά μια αδιαφορία από μέρους της αστυνομίας, αλλά φαίνεται ότι υποβόσκει το στοιχείο του ρατσισμού.

Ο κύριος Παύλου εξήγησε πως όταν πρόκειται για υπόνοια εγκλήματος, δεν χρειάζεται κάποιος να είναι συγγενής για να προχωρήσει σε καταγγελία στην αστυνομία.

Όσον αφορά τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Πατρίκιος Παύλου είπε χαρακτηριστικά ότι το κακό έχει παραγίνει, και θα έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί.

Σημείωσε πάντως ότι ο Ιωνάς Νικολάου θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από καιρό.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.