ΑΣΔΥΚ για φόνο Θανάση : «Ήταν σημαντικό το τι έλεγε ο ιατροδικαστής»

Δεν γίνονται ενέργειες ώστε να αλλάξουν πράγματα και να μην θυματοποιούνται αστυνομικοί σε διάφορες περιπτώσεις, υποστηρίζει η ΑΣΔΥΚ.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ εκ μέρους του κλάδου αστυνομικού σώματος ΑΣΔΥΚ, ο Λούκας Χρίστου τόνισε ότι καθοριστικό ρόλο στις υποθέσεις διαδραματίζουν οι εμπειρογνώμονες και αναφερόμενος ειδικά στην περίπτωση του Θανάση είπε ότι ήταν σημαντικό το τι έλεγε ο ιατροδικαστής.

Ο κύριος Χρίστου σημείωσε ωστόσο ότι δεν θέλει να προδικάσει το αποτέλεσμα των ερευνών που θα ακολουθήσουν, και ζήτησε από όλους αυτοσυγκράτηση, να μην γίνονται περιττά σχόλια και να αναμένουν όλοι την απόφαση του δικαστηρίου όταν και εφόσον η υπόθεση αρθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Την ίδια ο κύριος Χρίστου είπε ότι η ΑΣΔΥΚ ζητά αναθεώρηση του νόμου που διέπει την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

Πρόσθεσε ότι επικρατεί ανησυχία και αναστάτωση στα μέλη της Αστυνομίας καθώς δημοσιεύματα φέρουν τον Πρόεδρο της Αρχής να ζητά ενίσχυσή της με τουλάχιστον 12 νέους ποινικούς ανακριτές.

Ο κύριος Χρίστου είπε ότι είναι άξιο απορίας γιατί μέχρι σήμερα δεν δημοσιοποιήθηκαν στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τον αριθμό των υποθέσεων που διερεύνησε η Αρχή και πόσες κατέληξαν σε καταδίκη μελών της Αστυνομίας, ώστε να καταδειχθεί η χρησιμότητα ή όχι της λειτουργίας της Αρχής.

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.