ΑΣΔΥΚ: «Με την επανεκκίνηση της οικονομίας οι εργατικές διεκδικήσεις θα επιστρέψουν»

Στη διακήρυξή της για την Εργατική Πρωτομαγιά η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ), αναφέρει ότι οι εργατικές διεκδικήσεις, στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, δεν ακυρώνονται, αλλά λόγω των συνθηκών πανδημίας αναστέλλονται προσωρινά και με την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας θα επιστρέψουν, με στόχο την  ισχυρότερη διασφάλιση των εργατικών δικαιωμάτων.

Προσθέτει πως οι εργαζόμενοι της Κύπρου τιμούν για δεύτερη συνεχή χρονιά, την Εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα αγώνων και αλληλεγγύης των εργαζομένων, σε πρωτόγνωρες συνθήκες που έχουν καθηλώσει την ανθρωπότητα.

Η πανδημική κρίση επέφερε βαρύτατα πλήγματα και η συνεχής απώλεια ανθρώπινων ζωών καταδεικνύει την τραγική αδυναμία του οικονομικοκοινωνικού συστήματος να στηρίξει επαρκώς όλους τους πολίτες του πλανήτη μας, συνεχίζει η ΑΣΔΥΚ προσθέτοντας, ότι η πανδημική κρίση ανέδειξε, για πολλοστή φορά, το χάσμα ανισότητας μεταξύ των κρατών.

Οι εργαζόμενοι ανά το παγκόσμιο, όπως και στη χώρα μας, βιώνουν τις καταστροφικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, συμπληρώνει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy