Ασφάλεια στο Βασιλικό: Καταγραφή της προόδου των έργων κάθε 15 μέρες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προεδρεύει σύσκεψης για την πρόληψη πυρκαγιών στην περιοχή Βασιλικού, Λευκωσία 17 Ιανουαρίου 2022.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης για το θέμα της ασφάλειας του Ενεργειακού Κέντρου στην περιοχή του Βασιλικού καθότι πρόκειται για έργο υψίστης προτεραιότητας και στρατηγικής σημασίας, αναφέρεται σε γραπτή Δήλωση της Ανπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου κας Νιόβης Παρισινού για τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφορικά με την ασφάλεια του Ενεργειακού Κέντρου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Υπουργοί Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι κοινοτήτων της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που αναφύονται από τη δημιουργία του Ενεργειακού Κέντρου στην περιοχή και έδωσε σαφείς οδηγίες για επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης των έργων.

Κατά τη σύσκεψη, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, όπως ανά δεκαπενθήμερο ετοιμάζεται έκθεση καταγραφής της προόδου των εκκρεμούντων έργων. Για κάθε τομέα θα ορισθεί υπεύθυνος έργου ο οποίος θα παρακολουθεί την πρόοδο και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι με μεθοδική και συλλογική συνεργασία διασφαλίζεται η αποτελεσματική υλοποίηση των αποφάσεων.

Οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων που παρευρέθηκαν στη σύσκεψη ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε αναφορικά με τις ανησυχίες που διατύπωσαν μετά την πυρκαγιά σε βιομηχανία της περιοχής, στις 11 Ιανουαρίου, αναφέρει η αναπληρώτρια.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.