Ασφαλτικά Δάλι: Έτοιμοι να προχωρήσουν με νομικά μέτρα οι κάτοικοι για παραβίαση διατάγματος από εργοστάσιο

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Με νομικά μέτρα προτίθεται να προχωρήσει η Ομάδα Πρωτοβουλίας Μητέρων Ενορίας «Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης» – Δάλι, καταγγέλλοντας ότι παρά το διάταγμα του Ανώτατου Δικαστηρίου για παύση της λειτουργίας των ασφαλιστικών εργοστασίων στην περιοχή, το ένα εργοστάσιο συνεχίζει να λειτουργεί.

Μιλώντας στον Άστρα εκ μέρους της Ομάδας η Κυριακή Βιολάρη χαρακτήρισε προκλητικό αυτό που συμβαίνει, λέγοντας ότι όλοι οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να αντιληφθούν ότι το εργοστάσιο συνεχίζει να λειτουργεί καθώς οι καπνοί από τα φουγάρα είναι ορατοί ενώ τόνισε ότι εργάτες και φορτηγά μπαινοβγαίνουν στο υποστατικό. Επεσήμανε ότι είναι ενήμεροι όλοι οι αρμόδιοι φορείς, Νομική Υπηρεσία, Αστυνομία και Τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας και Περιβάλλοντος. Είπε πως με λύπη άκουσαν από τη δικηγόρο της Νομικής Υπηρεσίας που ανέλαβε την υπόθεση ότι κάποια φουγάρα μπορούν να λειτουργούν, ακόμη και μετά το σχετικό διάταγμα. Ωστόσο και με την ιδιότητα της ως νομικός, σημείωσε ότι στο διάταγμα αναφέρεται ξεκάθαρα ότι πρέπει να σταματήσουν όλες οι εργασίες με τις οποίες γίνεται καύση.

Τονίζοντας ότι κανένας δεν τους υπερασπίζεται, κατήγγειλε ότι το κράτος δίνει στο συγκεκριμένο επιχειρηματία, καινούριες δουλειές.

Η κ. Βιολάρη σημείωσε ότι η δυσοσμία συνεχίζει να είναι απίστευτη, λέγοντας ότι τα παιδιά τους παραπονιούνται συνεχώς.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.